Кількість інгредієнтів розрахована на чотири порції, а приготувати такий суп можна всього за 35 хвилин.
Інгредієнти
- Листовий салат — 2 великі качани;
- Картопля — 4 шт;
- Корінь петрушки — 1 шт;
- Цибулина — 1 шт;
- Кропу і петрушка — 3 гілочки;
- Сік лимона — 1 ст.л;
- Овочевий бульйон — 1 кубик;
- Варені яйця — 2 шт;
- Сметана — 4 ст.л;
- Рослинна олія;
- Сіль;
- Перець.
Зелений суп із листового салату
- Салат промити, обсушити та нашаткувати. Картоплю і корінь петрушки очистити, вимити, обсушити й нарізати кубиками. Цибулину очистити та дрібно порубати. У сотейнику на невеликій кількості рослинної олії обсмажувати цибулю до прозорості.
- Закласти в сотейник листя салату і готувати, поки листя не опаде. Скропити його соком лимона, злегка посолити, поперчити й зняти з вогню.
- У каструлі довести до кипіння 2 л води й приготувати бульйон, додавши подрібнений кубик бульйону. У киплячий бульйон закласти картоплю і корінь петрушки, злегка посолити та готувати під кришкою на повільному вогні 20 хв.
- Кріп і петрушку промити, обсушити й дрібно порубати. У каструлю до картоплі закласти цибулю з салатом і рубану зелень. Суп посолити, поперчити та приправити соком лимона на смак. Довести суп до кипіння і готувати під кришкою на повільному вогні бл. 7 хв.
- Готовий суп розлити по тарілках. У кожну порцію додати сметани та 1/2 вареного яйця.
Також спробуйте рецепт першої страви з куркою.