Цей суп із куркою та грибами приготувати не смачно просто неможливо. У ньому використовуються сушені гриби, тому створити цей кулінарний шедевр можна будь-якої пори року.
Він не потребує особливих витрат, містить мало калорій і до останнього шматочка тішить приємним смаком.
Його унікальність полягає у використанні сушених грибів. Сьогодні вони продаються в більшості супермаркетів, тому відшукати їх у вас не складе труднощів.
Інгредієнти
- Куряча груда — 500 г;
- Спагеті — 50 г;
- Картопля — 2 шт;
- Сушені гриби — 2 ст.л;
- Морква — 1 шт;
- Цибуля ріпчаста — ½ шт;
- Олія рослинна — 3 ст.л;
- Кріп — 2 гілочки;
- Сіль, перець.
Рецепт
- Обсмажте на змащеній олією сковорідці ріпчасту цибулю і нарізану кружечками моркву. Вони мають стати м’якими та податливими. Готуйте не більше хвилин.
- Залийте гарячою водою гриби, щоб вони настоялися і залиште їх на 10 хвилин.
- Обсмажені овочі перекладіть у каструлю та залийте їх 3 літрами води. Додайте курку, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте в такому стані 10 хвилин.
- Перекладіть гриби в каструлю з супом і варіть 5 хвилин, після чого викладіть до них нарізану довільною формою картоплю, спагеті. Готуйте ще 10 хвилин.
- Соліть і перчіть на свій розсуд. Смачного! Подавати бажано притрусивши кожну порцію подрібненим кропом.
Поради
- Намагайтеся нарізати курку на шматочки однакового розміру.
- Завжди замочуйте гриби перед додаванням у будь-яку страву. Це не тільки додасть їм м’якості, а й видалить забруднення, що залишилися в них.
- Варіть суп на середньому вогні. Фатальна помилка багатьох господинь — готування на сильному вогні. Але ж смак розкриється краще, якщо виставляти його на слабку або середню потужність.
А для збереження здоров’я спробуйте цей зелений суп із листового салату.