Щавель асоціюється з традиційним щавлевим супом із яйцями. На літню вечерю пропонуємо суп зі щавлем, мангольдом і великою кількістю зелені. Рекомендуємо зберегти цей рецепт, тому що мангольд є відмінним джерелом вітамінів та мінералів, таких як вітамін A, C, K, магній, калій та залізо.
Він також містить антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом вільних радикалів в організмі, зменшуючи ризик виникнення захворювань, а високий вміст вітаміну A сприяє здоров’ю очей і може допомагати в попередженні проблем із зором.
Його додавання до раціону може бути частиною збалансованого харчування та сприяти загальному здоров’ю. Однак перед внесенням змін до дієти завжди краще звертатися до лікаря або дієтолога.
Інгредієнти
- Щавель — 1 пучок;
- Мангольд — 1 пучок;
- Кріп — 1 пучок;
- Петрушка та зелена цибуля — пара гілочок;
- Часник — 2 зубчики;
- Цибуля — 1 шт;
- Яйце — 3 шт;
- Огірок — 1 шт;
- Вода — 2 л;
- Біле сухе вино — 50 мл;
- Сіль і перець для смаку;
- Вершки (за бажанням).
Рецепт
- Наріжте щавель і буряк. Часник пропустіть через прес, цибулю й огірок наріжте кубиками, а зелень дрібно нарубайте.
- Яйця відваріть круто, очистіть і наріжте шматочками.
- Нагрійте столову ложку оливкової олії в каструлі й обсмажте на ній цибулю.
- Додайте часник і трохи обсмажте, після чого влийте вино і готуйте, поки рідина не випарується.
- Додайте щавель і мангольд, влийте бульйон, посипте сіллю і перцем. Готуйте близько 15 хвилин.
- Притрусіть бажаними сумішами трав. Можете додати вершки.
- Подавайте суп з яйцем і печеною картоплею або хлібом. Смачного!
Також рекомендуємо спробувати рецепт капусняка з копченими ребрами.