У ньому містяться виключно корисні продукти, такі як курка, овочі та локшина. Приготувати курячий суп із локшиною в домашніх умовах дуже просто, особливо якщо у вас є скороварка. Цей зручний прилад скорочує час приготування, але при цьому дає змогу отримати ароматну страву з мінімумом енергетичних витрат.
Можна використовувати покупний курячий бульйон, але супи завжди смачніші з домашньою альтернативою. Для цього з’єднайте курячі крильця, велику цибулину, розрізану на четвертинки, дві моркви та стебла селери, а також лавровий лист у каструлі. Готуйте протягом години.
Ще один секрет, завдяки якому цей курячий суп із локшиною виходить дуже смачним, — обсмажування овочів і цибулі на вершковому маслі для розкриття їхнього аромату та посилення смаку.
Інгредієнти
- Вершкове масло — 2 ст.л;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Селера — 2 стебла;
- Морква — 2 шт;
- Часник — 3 зубчики;
- Сушений орегано — ½ ч.л;
- Лавровий лист — 1 шт;
- Курячі стегенця — 1 кг;
- Курячий бульйон — 1 л;
- Вода — 3 склянки;
- Яєчна локшина — 500 г;
- Сік лимона — ½ шт;
- Свіжа петрушка — 2 ст.л;
- Мелений чорний перець — на смак;
- Сіль — на смак.
Рецепт
- Увімкніть у мультиварці функцію тушкування. Коли масло нагріється, додайте його у внутрішню каструлю і розтопіть. Додайте цибулю, селеру та моркву. Тушкуйте протягом кількох хвилин, або поки цибуля не стане напівпрозорою.
- Додати часник і орегано та перемішати, після чого вимкнути функцію тушкування.
- Додайте лавровий лист і курячі стегна в один шар, бульйон і воду, приправте сіллю і перцем. Накрийте кришкою і готуйте при високому тиску протягом 6 хвилин.
- Після того, як тиск скинеться, зніміть кришку. За допомогою ложки або щипців перекладіть курку на тарілку. Видаліть лавровий лист. Подрібніть курку і поверніть у каструлю.
- Доведіть до кипіння і додайте яєчну локшину. Перемішайте, щоб вона занурилася у воду. Готуйте близько 5 хвилин до готовності. Обережно вийміть внутрішню каструлю зі скороварки та додайте подрібнену петрушку.
- Полийте лимонним соком, посоліть і поперчіть залежно від своїх уподобань. Подавайте гарячим.
Також SABRINA розповідала, як смачно приготувати пісний суп із грибами.