Ці прості страви з сочевицею або нутом, приправлені цибулею, зеленню та оливковою олією, регулярно зустрічалися у багатьох людей того часу.
Через не надто вишуканий смак, їх не подавали під час застілля, але навіть шляхетні та багаті персони мали до них слабкість. Зенон Кітіонський, засновник стоїчної школи, вважався великим любителем сочевичного супу з насінням коріандру. В інших супах могли міститися часник, селера і цибуля-порей. Усі ці овочі росли на присадибних ділянках греків.
Інгредієнти
- Квасоля суха — 1 кг;
- Розмарин — 1 гілочка;
- Цибуля — 3 шт;
- Оливкова олія — 50 мл;
- Селера — 2 стебла;
- Часник — 4 зубчики;
- Паприка солодка — ½ ч.л;
- Перець чорний молотий — 1 ч.л;
- Орегано — ½ ч.л;
- Свіжий лавровий лист;
- Сіль.
Рецепт
- Ретельно промийте квасолю. Залийте великою кількістю води та залиште на ніч.
- Наступного дня воду злийте і замініть на свіжу. Додайте цибулю, зелень і сіль. Готуйте під кришкою 45 хвилин.
- У другій каструлі обсмажте на оливковій олії нарізані селеру та цибулю. Додайте часник і спеції. Соліть на свій смак.
- Коли овочі стануть напівпрозорими, додайте квасолю і влийте стільки рідини, щоб покрити всі овочі.
- Варити треба доти, поки квасоля не стане м’якою. Приправте сіллю.
- Вийміть одну третину квасолі з каструлі та перетворіть її на пасту, потім додайте в суп.
- Перемішайте і знову доведіть до кипіння. Смачного!
Нереально простий рецепт сирного супу з секретним інгредієнтом.