Куряче м’ясо багате на білок і амінокислоти, необхідні для росту і підтримки здорових м’язів і тканин. Воно містить вітаміни групи B, які беруть участь у метаболічних процесах, а також мінерали, такі як залізо і цинк.
Гарячий курячий суп може допомогти в разі застуди та нежитю, полегшуючи дихання і знімаючи закладеність носа. Приготувати домашній суп із курки можна з різними продуктами, включно з овочами, макаронами та спеціями, тому його варіації залежать лише від ваших уподобань.
Важливо пам’ятати, що калорійність курячого супу може змінюватися залежно від рецепта та інгредієнтів, але він зазвичай є порівняно низькокалорійною стравою, що робить його гарним вибором для тих, хто стежить за своїм харчуванням.
Інгредієнти
- Оливкова олія — 1 ст.л;
- Цибуля ріпчаста — 2 шт;
- Морква — 3 шт;
- Листя чебрецю — 1 ст.л;
- Курячий бульйон — 800 мл;
- Куряча грудка — 300 г;
- Заморожений горошок — 200 г;
- Грецький йогурт — 3 ст.л;
- Часник — 1 зубчик.
Рецепт
- У великій сковороді розігрійте оливкову олію й обсмажуйте на ній цибулю, моркву, листя чебрецю протягом 15 хвилин.
- Влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть 10 хвилин.
- Заздалегідь зварену грудку покладіть у каструлю разом із горошком, приправами, овочами, зеленню і варіть 5 хвилин до готовності.
- Змішайте грецький йогурт, часник і лимонний сік. Розлийте суп по тарілках, полийте часниковим йогуртом і подавайте до столу. Смачного!
Раніше SABRINA опублікувала рецепт картоплі, яку подавали багатіям на “Титаніку”.