Перший опублікований рецепт юшки з молюсків був надрукований 1751 року в газеті Boston Evening Post. Та юшка мало була схожа на те густе, вершкове рагу, яке ми любимо сьогодні, і якщо спочатку молюски не були головним інгредієнтом, то тепер вони, безумовно, є такими!
Деякі рецепти передбачають використання свіжих молюсків, але консервовані не менш зручні та смачні.
Інгредієнти
- Бекон — 2 скибочки;
- Вершкове масло — 2 ст.л;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Борошно пшеничне — 1 ст.л;
- Вода — 2 склянки;
- Картопля — 4 шт;
- Сіль — ¾ ч.л;
- Чорний мелений перець — дрібка;
- Молюски консервовані — 300 г.
Рецепт
- У великій каструлі на середньому вогні обсмажте бекон до хрусткої скоринки.
- Зменшіть вогонь до низького, додайте 1 столову ложку вершкового масла і цибулю. Смажте до м’якості, близько 5 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб цибуля не пригоріла.
- Додайте борошно і готуйте ще 2 хвилини.
- Змішайте молюски з очищеною і нарізаною в довільній формі картоплею. Приправте сіллю і перцем, збільште вогонь до середнього, доведіть до кипіння і варіть, не закриваючи кришкою, до м’якості картоплі, близько 15 хвилин.
- Зменшіть вогонь до дуже слабкого, додайте 1 столову ложку, що залишилася, і варіть кілька хвилин, але не доводьте до кипіння. Вимкніть вогонь, притрусіть приправами та подавайте гарячим.
Також спробуйте цей неперевершений за смаком зелений омлет зі шпинатом і травами.
SABRINA