Цей рецепт смузі з манго подарує вам справжнє задоволення і радість, адже такий напій не тільки дуже смачний, а й корисний для здоров’я.
Солодкі стиглі манго не потребують особливих доповнень у смузі. Ми змішали їх з молоком і йогуртом для додання легкої кислинки, схожої на традиційний індійський напій лассі на основі йогурту.
Манго є чудовим джерелом вітамінів А і С, а також клітковини, тому смузі з манго на сніданок — це ідеальний початок дня з погляду харчування.
Крім того, цей напій чудово освіжає поряд з гострою їжею, підходить як перекус або альтернатива десерту після вечері.
Протягом року ви, ймовірно, знайдете один із шести сортів манго, але незалежно від того, який саме вам трапиться, головне — використовувати стиглий фрукт для смузі.
Він має бути трохи м’яким, як стиглий персик або авокадо. Відріжте бокові частини від кісточки (дивіться цей простий спосіб нарізки манго для більшої зручності) і зріжте залишки м’якоті під кутом.
Якщо стиглого манго немає під рукою, ви можете використовувати заморожений. Просто пропустіть кубики льоду.
Інгредієнти
- 1 склянка нарізаного стиглого манго
- ½ склянки молока (можна використовувати звичайне або несолодке рослинне)
- ½ склянки льоду
- ¼ склянки простого йогурту
- 1 столова ложка меду (за бажанням)
Спосіб приготування
- Помістіть манго, молоко, лід, йогурт і мед (якщо використовуєте) в блендер.
- Збивайте до отримання однорідної, пінистої маси.
- Перелийте в бокал та насолоджуйтеся корисним напоєм.
Заміна інгредієнтів
Свіже манго: Використовуйте одну склянку замороженого манго і пропустіть лід. Якщо у вас немає потужного блендера, дайте манго розморозитися приблизно 10 хвилин перед змішуванням.
Молоко: Використовуйте будь-яке звичайне або несолодке рослинне молоко, наприклад, соєве, мигдальне або кокосове.
Лід: Немає льоду? Не проблема. Використовуйте заморожене манго або половину банана, нарізаного на шматочки та замороженого.
Йогурт: Використовуйте будь-який несолодкий йогурт, як звичайний, так і грецький (зціджений). Якщо у вас є йогурт з кокосовим або манговим смаком, це теж буде смачно.
Мед: Замість меду можна додати одне фінікове пюре без кісточки, сироп агави або кленовий сироп.
Варіації смузі з манго
Ягідний смузі: Замініть манго на одну склянку заморожених чорниць або малини. Пропустіть лід. Використовуйте кленовий сироп замість меду.
Зелений смузі: Додайте кілька шматочків авокадо та одну склянку свіжого шпинату або ¼ склянки замороженого шпинату. Додайте більше рідини, якщо потрібно для змішування.
Горіховий смузі: Додайте одну столову ложку арахісової пасти, тахіні, мигдальної або кеш’ю пасти.
Пряний смузі: Додайте ¼ чайної ложки меленої кориці та 1/8 чайної ложки меленого кардамону.
Смузі з куркумою: Спробуйте цей рецепт смузі з манго і куркумою, щоб додати протизапального ефекту до вже насиченого поживними речовинами смузі.
Смузі з морквою та ананасом: Додайте кілька шматочків манго до цього рецепту смузі з моркви та ананасу, щоб отримати подвійну дозу фруктів і овочів зранку.
Манго додасть яскравого оранжевого кольору напою. Один з читачів Real Simple каже, що також додає кілька ложок яблучного пюре з корицею, і це дуже подобається її дитині.
Рецепт смузі з манго далеко не єдине, що треба вивчити кожній господині, яка турбується про своє здоров’я та імунітет близьких. Рекомендуємо також навчитися готувати смачні печені яблука з медом та горіхами: так смачно, що хочеться ще