Салат з яловичиною чудово впишеться в дієтичне меню, оскільки саме цей рецепт містить безліч необхідних для здоров’я речовин.
Це той самий випадок, коли смачне поєднується з корисним. Оскільки тут використовується нежирна яловичина, можете бути впевнені, що точно отримаєте непогану порцію білка високої якості.
Рецепт салату з яловичиною сподобається всім, хто займається спортом або стежить за правильним харчуванням.
Ба більше, його можна сміливо готувати на ранню вечерю, щоб до ночі гарантовано не хотілося їсти.
М’ясна нарізка добре поєднується з овочами, багатими на клітковину.
До речі, останні дієтологи рекомендують вживати якомога частіше, адже вони покращують обмін речовин і допомагають скинути зайву вагу.
Що стосується заправки, то її можна додавати на свій розсуд. Це корисний салат з яловичиною без зайвих калорій і надмірної термічної обробки, тому покроковий рецепт точно варто зберегти в закладки.
Що треба на салат з яловичиною
- Яловичина (стейк) — 300 г
- Рукола — 80 г
- Помідори чері — 8 шт.
- Червона цибуля — ½ невеликої головки
- Червоний солодкий перець — ½ шт.
- Зелений солодкий перець — ½ шт.
Для заправки:
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет — 1 ст. л.
- Сіль — на смак
- Чорний мелений перець — на смак

Рецепт салату з яловичиною
- Щоб корисний салат з яловичиною вийшов дійсно незабутнім, почнемо з підготовки м’яса. Його слід викласти з холодильника мінімум за пів години до приготування. Притрусіть його перцем і посоліть з обох боків.
- Далі знадобиться сковорода-гриль. Якщо такої не знайдеться, нічого страшного, просто змастіть поверхню олією та обсмажуйте стейк з кожного боку по 3 хвилини. Так рівень прожарювання буде середнім, але можете і довше, якщо хочете підсмажити сильніше.
- Перекладіть в окремий посуд, нехай постоїть так хвилин 10. За цей час сік розподілиться по м’ясу, так що воно точно не буде сухуватим.
- Потім наріжте його тонкими поздовжніми скибочками або будь-якої іншої форми, за бажанням. Рекомендуємо розрізати м’ясо поперек волокон.
- Овочі спочатку вимийте, обмокніть їх рушником, щоб прибрати вологу. Черрі наріжте навпіл, червону цибулю — півкільцями, а перці — соломкою тонше.
- І хоч це і простий рецепт салату з яловичиною, страву слід збирати строго по черзі: спочатку на тарілці розподіліть рукколу, потім викладіть овочі, а тільки в кінці — м’ясну нарізку.
- Фінальний акорд — соус на основі оливкової олії, бальзамічного оцту, солі та перцю. Просто змішайте їх, щоб отримати однорідну консистенцію. Рясно полийте ним салат з яловичиною перед подачею.