SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти

Рецепт тіста на пельмені: як приготувати ідеальну основу без клопоту

Якщо ви хочете домашнє тісто на пельмені, яке буде м’яким, але водночас міцним, важливо замішувати його не менше 10 хвилин

Галас Ірина
9 Березня 2025
0
Рецепт тіста на пельмені

Рецепт тіста на пельмені / Фото: Freepik

11
РЕПОСТІВ
30
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Рецепт тіста на пельмені має бути еластичним, не рватися під час ліплення та мати приємний смак. Від його текстури залежить, наскільки ніжними та соковитими будуть готові пельмені.

  • Рецепт тіста на чебуреки: зробить скоринку неймовірно хрумкою

Ми пропонуємо кращий рецепт тіста для пельменів, зверніть увагу на класичний варіант із водою, борошном, яйцем і сіллю.

Деякі господині додають молоко, окріп чи навіть вершкове масло, але базова версія залишається незмінною. Головне – дотримуватися пропорцій і дати тісту “відпочити”.

Малиновий торт-морозиво рецепт

Малиновий торт-морозиво: простий рецепт смаколика на свято, день народження й не тільки

Оригінальний рецепт дубайського шоколаду

Дубайський шоколад за оригінальним рецептом: готуємо смаколик багатіїв

Існує багато способів замісу: вручну, за допомогою комбайна або навіть у хлібопічці.

Найпростіший варіант – традиційний ручний заміс, що дозволяє контролювати консистенцію та отримати ідеальну текстуру.

Якщо ви хочете домашнє тісто на пельмені, яке буде м’яким, але водночас міцним, важливо замішувати його не менше 10 хвилин.

Щоб пельмені не розвалювалися під час варіння, тісто для пельменів має бути досить щільним, але не занадто жорстким.

Головний секрет – дати йому настоятися перед розкочуванням. Це дозволяє клейковині розкритися, роблячи основу більш пружною.

Правильно приготовлене пельменне тісто чудово підходить не лише для пельменів, а й для вареників чи манти.

Його можна зберігати в холодильнику до 24 годин або заморозити на кілька тижнів.

Дотримуючись цього рецепта, ви зможете приготувати справжні домашні пельмені, які не поступаються ресторанним.

Інгредієнти

  • Борошно – 500 г
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Рослинна олія – 1 ст. л. (за бажанням)

Покрокові інструкції

  1. Просіяти борошно у велику миску, зробити заглиблення в центрі. Це допоможе майбутньому тісту стати більш рівномірним і ніжним.
  2. В окремій ємності змішати яйце, воду та сіль, збити до однорідної консистенції. Важливо використовувати воду кімнатної температури – вона сприяє кращому вимішуванню.
  3. Поступово вливати рідину в борошно, постійно перемішуючи ложкою або виделкою. Коли суміш стане густішою, почати місити руками.
  4. Викласти тісто на стіл, присипаний борошном, і вимішувати 10-15 хвилин. Рецепт тіста на пельмені вимагає ретельного вимішування, щоб основа стала еластичною та не рвалася при розкачуванні.
  5. Загорнути тісто в харчову плівку або накрити рушником і залишити на 30-40 хвилин. Це дозволить клейковині активуватися, зробивши тісто більш м’яким і податливим.
  6. Після відпочинку ще раз обім’яти, розділити на частини та розкачати у тонкий пласт. Завдяки правильному замісу тісто буде добре тримати форму та не розварюватиметься при варінні.
  7. Сформувати пельмені, наповнити улюбленою начинкою та зварити до готовності.

Корисні поради

Щоб тісто вийшло ідеальним, важливо правильно підібрати борошно.

Найкраще використовувати пшеничне з високим вмістом клейковини – це зробить тісто еластичним і міцним.

Вода також має значення: найкраще підійде фільтрована або кип’ячена, обов’язково кімнатної температури, адже холодна або гаряча може вплинути на структуру тіста.

Процес вимішування займає не менше 10 хвилин, і чим довше місити, тим кращим буде результат.

Спочатку тісто може здаватися жорстким, але з часом воно стане більш м’яким і податливим.

Додавання рослинної олії допоможе зробити його ніжнішим і полегшить процес ліплення.

Після замісу обов’язково дайте тісту відпочити. Це дозволить клейковині повністю розкритися, завдяки чому воно стане більш пружним, але водночас не буде стягуватися під час розкачування.

Якщо тісто здається занадто сухим або жорстким, можна додати кілька крапель води і ще раз добре вимісити.

Розкачувати тісто потрібно тонко, але не надто – воно має бути достатньо міцним, щоб витримати начинку і не порватися під час варіння.

Щоб воно не прилипало до поверхні, можна злегка присипати стіл борошном, але не варто переборщувати – зайве борошно зробить краї пельменів менш еластичними і вони можуть погано склеюватися.

В нашій кулінарній колекції є не тільки рецепт тіста на пельмені, а й для інших смачних страв. Рекомендуємо зазирнути до рубрики, в якій регулярно публікуються рецепти тіста.

Галас Ірина

Спеціалізується на кулінарній тематиці вже понад 10 років. Написала сотні тисяч смачних і корисних рецептів, і продовжує їх старанно вишукувати для читачів SABRINA. Дотримується правильного харчування і здорового способу життя.

Цікаві новини:

Рецепт сирників
Рецепти

Рецепт сирників — класика української кухні на сніданок

Рецепт млинців без борошна
Рецепти

Рецепт млинців без борошна — для тих, хто цінує легкість і здоров’я

Наступний запис
Що означає асцендент у Овні

Асцендент у Овні: батарейка з нескінченним зарядом

Як очистити кеш і файли cookie на Android
Корисні поради

Як очистити кеш і файли cookie на Android?

Як очистити кеш на айфоні
Корисні поради

Як очистити кеш на айфоні: покрокова інструкція

Коли закінчиться війна в Україні

Коли закінчиться війна в Україні: відомий астролог назвав важливі дати

Найщасливіший знак Зодіаку сьогодні: кому пощастить та гороскоп

Найщасливіший знак Зодіаку 2 березня 2025: Хто зійде на зірковий п’єдестал

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!