Рецепт шу завоював популярність завдяки простоті процесу їх приготування і дивовижному смаку ніжного крему всередині. Уявити собі французьку кухню без цих вишуканих тістечок вже неможливо.
Також зверніть увагу на цей тертий пиріг до чаю
Випічка із заварним тістом може спочатку здатися складною, проте цей рецепт шу дозволить навіть початківцям кулінарам втілити такий десерт із легкою начинкою та хрусткою скоринкою зовні.
Перед подачею кожен виріб потрібно акуратно притрусити цукровою пудрою.
Рекомендуємо подвоїти кількість продуктів, щоб порадувати не тільки сім’ю, але і друзів, адже класичний шу надто спокусливий.
З чого готуються тістечка шу з начинкою
Для заварного тіста:
- Яйце — 2 шт.
- Масло — 3 ст.л.
- Цукор — 2 ч.л.
- Вода — 1/2 склянки
- Борошно — 1/2 склянки
Для крему:
- Яєчний жовток — 2 шт.
- Цукор — 1/2 склянки
- Борошно — 2 ст.л.
- Молоко — 1 склянка
- Масло вершкове — 1 ст.л.
Для прикраси:
- Цукровий пісок — 1/4 склянки

Рецепт шу класичний
Для початку зберіть всі продукти на робочому столі, щоб все було під рукою.
Борошно відразу просійте. В окремій мисці залиште 2 жовтки — їх ми використаємо для створення крему.
- Увімкніть духовку і встановіть температуру 190 градусів за Цельсієм. Деко накрийте пергаментом, щоб вийшло приготувати шу класичний без прилиплих шматочків тіста.
- Далі збийте два середніх яйця. Відставте в сторону.
- Тим часом в каструлі змішайте вершкове масло з водою і цукром. Нехай закипить на середньому вогні. Після цього можете додавати борошно, постійно перемішуючи суміш. Вимкніть вогонь.
- Невеликою цівкою вливайте збиті до цього яйця, ретельно перемішуйте (бажано дерев’яною ложкою). Замісіть тісто для шу, щоб уникнути утворення грудочок і домогтися ідеальної гладкості. Воно повинно бути податливим і однорідним.
- Зверніть увагу, що наш класичний рецепт шу вимагає наявності кондитерського мішка — так буде зручніше наповнити їх тістом.
- Видавіть 8 невеликих кульок на деко, розрівняйте поверхню кожної, випікайте приблизно 30 хвилин, після чого дайте охолонути на решітці.
- Розріжте булочки надвоє і тимчасово відкладіть. Тепер будемо готувати крем для шу. Для цього змішайте жовтки з цукром в середній каструлі.
- Також порціями втручайте в суміш просіяне раніше борошно. Ретельно перемішайте на кожному етапі. Повільно вливайте молоко і не припиняйте помішувати.
- Встановіть слабкий вогонь і поставте каструлю з сумішшю варитися до загустіння, приблизно на 5-7 хвилин. Не забувайте, що її потрібно весь час розмішувати. Влийте розтоплене масло, дайте начинці майбутніх тістечок охолонути.
- Нижні половинки наповніть кремом, потім можете покласти часточку свіжої полуниці за бажанням, накрити верхівкою і притрусити цукровою пудрою.
Рецепт шу з відео приготування
А ще радимо спробувати домашнє печиво з матчею, про яке ми раніше писали.