SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти Випічка

Рецепт шу

Ми знайшли класичний рецепт шу, в якому інгредієнти підібрані на 4 великих або 8 маленьких порцій. Приготувати смачний десерт можна всього за 45 хвилин.

Галас Ірина
24 Серпня 2025
Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома

Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома / Фото: Freepik

0
РЕПОСТІВ
1
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Рецепт шу завоював популярність завдяки простоті процесу їх приготування і дивовижному смаку ніжного крему всередині. Уявити собі французьку кухню без цих вишуканих тістечок вже неможливо.

Також зверніть увагу на цей тертий пиріг до чаю

Випічка із заварним тістом може спочатку здатися складною, проте цей рецепт шу дозволить навіть початківцям кулінарам втілити такий десерт із легкою начинкою та хрусткою скоринкою зовні.

Рецепт рису для суші в домашніх умовах

Як зварити рис на суші

Буряковий квас рецепт

Буряковий квас

Перед подачею кожен виріб потрібно акуратно притрусити цукровою пудрою.

Рекомендуємо подвоїти кількість продуктів, щоб порадувати не тільки сім’ю, але і друзів, адже класичний шу надто спокусливий.

З чого готуються тістечка шу з начинкою

Для заварного тіста:

  • Яйце — 2 шт.
  • Масло — 3 ст.л.
  • Цукор — 2 ч.л.
  • Вода — 1/2 склянки
  • Борошно — 1/2 склянки

Для крему:

  • Яєчний жовток — 2 шт.
  • Цукор — 1/2 склянки
  • Борошно — 2 ст.л.
  • Молоко — 1 склянка
  • Масло вершкове — 1 ст.л.

Для прикраси:

  • Цукровий пісок — 1/4 склянки
Як приготувати шу класичний — рецепт покроково
Як приготувати шу класичний — рецепт покроково / Фото: Freepik

Рецепт шу класичний

Для початку зберіть всі продукти на робочому столі, щоб все було під рукою.

Борошно відразу просійте. В окремій мисці залиште 2 жовтки — їх ми використаємо для створення крему.

  1. Увімкніть духовку і встановіть температуру 190 градусів за Цельсієм. Деко накрийте пергаментом, щоб вийшло приготувати шу класичний без прилиплих шматочків тіста.
  2. Далі збийте два середніх яйця. Відставте в сторону.
  3. Тим часом в каструлі змішайте вершкове масло з водою і цукром. Нехай закипить на середньому вогні. Після цього можете додавати борошно, постійно перемішуючи суміш. Вимкніть вогонь.
  4. Невеликою цівкою вливайте збиті до цього яйця, ретельно перемішуйте (бажано дерев’яною ложкою). Замісіть тісто для шу, щоб уникнути утворення грудочок і домогтися ідеальної гладкості. Воно повинно бути податливим і однорідним.
  5. Зверніть увагу, що наш класичний рецепт шу вимагає наявності кондитерського мішка — так буде зручніше наповнити їх тістом.
  6. Видавіть 8 невеликих кульок на деко, розрівняйте поверхню кожної, випікайте приблизно 30 хвилин, після чого дайте охолонути на решітці.
  7. Розріжте булочки надвоє і тимчасово відкладіть. Тепер будемо готувати крем для шу. Для цього змішайте жовтки з цукром в середній каструлі.
  8. Також порціями втручайте в суміш просіяне раніше борошно. Ретельно перемішайте на кожному етапі. Повільно вливайте молоко і не припиняйте помішувати.
  9. Встановіть слабкий вогонь і поставте каструлю з сумішшю варитися до загустіння, приблизно на 5-7 хвилин. Не забувайте, що її потрібно весь час розмішувати. Влийте розтоплене масло, дайте начинці майбутніх тістечок охолонути.
  10. Нижні половинки наповніть кремом, потім можете покласти часточку свіжої полуниці за бажанням, накрити верхівкою і притрусити цукровою пудрою.

Рецепт шу з відео приготування

А ще радимо спробувати домашнє печиво з матчею, про яке ми раніше писали.

Галас Ірина

Спеціалізується на кулінарній тематиці вже понад 10 років. Написала сотні тисяч смачних і корисних рецептів, і продовжує їх старанно вишукувати для читачів SABRINA. Дотримується правильного харчування і здорового способу життя.

Цікаві новини:

Як приготувати цвітну капусту на сковороді
Рецепти

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Салат з тунцем і огірком
Рецепти

Салат з тунцем і огірком

Наступний запис
Рецепт рису для суші в домашніх умовах

Як зварити рис на суші

Please login to join discussion
Простий рецепт біляшів як на базарі
Рецепти

Біляші з м’ясом як на базарі

Як готується салат з баклажанів і яєць
Рецепти

Салат з баклажанів і яєць

Простий рецепт паски, яка вдається завжди

Простий рецепт паски, яка вдається завжди

Листкове тісто

Листкове тісто для вишуканої випічки: від круасанів до тортів

Привіт!

Увійдіть до свого облікового запису нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути пароль.

Увійти
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!