SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти

Рецепт кабачкової ікри

Домашня кабачкова ікра буде не тільки смачнішою за магазинну, але й кориснішою, адже наш класичний рецепт закуски не містить зайвих консервантів. Пропонуємо приготувати кабачкову ікру разом, а потім поділитися своїми враженнями в коментарях.

Рецепт кабачкової ікри

Рецепт кабачкової ікри / Фото: theyummybowl.com

Поширити

Домашня кабачкова ікра не зрівняється за своїм смаком з магазинною, яку сьогодні наповнюють різними добавками та консервантами з загусниками.

Та й навіщо витрачати зайві гроші на продукт сумнівної якості, коли можна все зробити вдома — дешевше і значно корисніше.

Ми знайшли класичний рецепт кабачкової ікри, а ще пропонуємо спробувати не тільки той самий, канонічний варіант, а й варіацію з майонезом.

Дуже простий рецепт млинців з кабачків

Рецепт млинців з кабачків

Рецепт рису для суші в домашніх умовах

Як зварити рис на суші

Зверніть увагу: Кредит на картку — найгірший варіант для цих знаків зодіаку

Цю закуску багато хто пам’ятає ще з дитинства, коли бабусі діставали красиві баночки та пригощали смачним перекусом.

Якщо ви не встигли вивудити з них, як приготувати кабачкову ікру, значить вам точно пощастило.

Ми не тільки розповімо, але й покажемо відео з покроковим процесом.

Що потрібно для кабачкової ікри

Сьогодні багато господинь шукають справжній рецепт кабачкової ікри, щоб отримати закуску з ніжним смаком і привабливим ароматом.

В інтернеті вже тисячі різних способів приготувати ікру з кабачків, але ми запропонуємо 3 найцікавіших.

  • Кабачки — 2 кг
  • Морква — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 500 г
  • Помідори — 500 г (або томатна паста — 2 ст. л.)
  • Солодкий перець — 2 шт.
  • Олія рослинна — 150 мл
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% — 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець — 0,5 ч. л.

Рецепт кабачкової ікри класичний

  1. Перший крок полягає в підготовці всіх овочів. Зніміть шкірку з кабачків, насіння виріжте, а м’якоть наріжте кубиками. Цибулю наріжте як вам зручно, а моркву рекомендуємо натерти крупно. Закип’ятіть в каструлі воду, щоб обдати помідори окропом і зняти шкірку. Розтовчіть їх до стану пасти або просто відправте в блендер.
  2. Змастіть сковороду олією і відправте обсмажуватися цибулю, поки вона не стане золотистою. Тільки потім можете викладати до неї моркву — тушкуйте 10 хвилин. Всипте кабачки та готуйте до м’якості.
  3. Нехай овочі віддадуть зайву вологу. На цьому етапі можна додавати на сковороду помідори (рецепт кабачкової ікри дозволяє використовувати томатну пасту), цукор, перець. Вогонь зменшіть до мінімального і тушкуйте ще близько 1 години.
  4. Всю масу потрібно перебити в блендері, щоб домогтися ідеальної однорідності. Знову відправте на вогонь, перемішайте, готуйте ще пару хвилин.
  5. Влийте оцет, спробуйте і посоліть за своїм смаком.

Як бачите, приготувати домашню кабачкову ікру за класичним методом досвідчених господинь дуже просто.

А тепер пропонуємо зробити ще один варіант смачної закуски нашвидкоруч.

Схема приготування аналогічна попередній, тільки потрібно буде варити подрібнені овочі як мінімум півтори години на слабкому вогні.

Так маса віддасть зайву рідину, загусне і буде довше зберігатися.

Як приготувати кабачкову ікру вдома — рецепт смачної закуски
Як приготувати кабачкову ікру вдома — рецепт смачної закуски / Фото: theyummybowl.com

Кабачкова ікра на зиму

Також зверніть увагу на важливий нюанс — додавання оцту, його ми будемо вливати в самому кінці, вистачить приблизно 2 столових ложок.

Цей продукт буде виконувати роль природного консерванту для збереження смакових властивостей.

Крім того, не забудьте обов’язково простерилізувати банки перед безпосередньо консервацією, а кришки — прокип’ятіть.

Домашня кабачкова ікра на зиму розливається по баночках відразу після приготування.

Далі потрібно буде кожну щільно закатати та поставити догори дном, попередньо укутавши в рушник.

З чого готується кабачкова ікра на зиму

  • Кабачки — 3 кг
  • Морква — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг
  • Помідори свіжі — 1 кг
  • Олія рослинна — 250 мл
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Сіль — 2 ст.л.
  • Оцет 9% — 2 ст.л.
  • Чорний мелений перець — 1 ч.л.
  • Солодкий перець — 3 шт. (за бажанням)

Рецепт кабачкової ікри на зиму

  1. Всі овочі попередньо вимийте під проточною водою. У кабачків видаліть шкірку з насінням, наріжте їх не надто дрібними кубиками. Цибулю наріжте дрібніше, а моркву пропустіть через велику терку. Солодкий перець можете нарізати поздовжніми скибочками або іншої форми, на свій розсуд.
  2. Обдайте помідори окропом, зніміть шкірку, подрібніть їх до однорідної маси.
  3. На олії пасеруйте цибулю хвилин 5 або більше, поки вона не стане злегка золотистою, тільки потім додайте моркву і, періодично помішуючи, тушкуйте 10 хвилин.
  4. Додайте туди ж перець, перемішайте, готуйте ще 5 хвилин.
  5. Викладіть до решти інгредієнтів нарізані кубиками кабачки, посоліть на смак. Накрийте кришкою, тушкуйте 30 хвилин, щоб вони стали м’якими. Не забувайте, що все потрібно регулярно помішувати.
  6. Додайте помідори, всипте цукор з меленим перцем. Вогонь зменшіть до мінімального і тушкуйте вже без кришки приблизно 1 годину — зайва волога повинна випаруватися, маса загусне.
  7. За допомогою занурювального блендера подрібніть продукти, поверніть на вогонь і варіть суміш до 30 хвилин. Щоб кабачкова ікра на зиму не пригорала, помішуйте частіше.
  8. Додайте дев’ятивідсотковий оцет (не більше двох столових ложок), швидко перемішайте і кип’ятіть 2 хвилини.
  9. Відправте чисті банки в розігріту до 120 градусів духовку на 15 хвилин або потримайте їх над парою хвилин 10. У киплячу воду відправте кришки на 5 хвилин.
  10. Розлийте кабачкову ікру по баночках так, щоб до краю залишалося 1-1,5 см вільного простору. Горлечка протріть і максимально щільно закатайте банки.

Щоб кабачкова ікра на зиму не підвела, рекомендуємо для надійності банки спочатку укутати рушниками, а потім поставити їх охолоджуватися догори дном.

Зазначеної кількості інгредієнтів має вистачити на 5-6 банок 1,5 л. Зберігайте в темному і прохолодному місці до 12 місяців.

Кабачкова ікра рецепт з відео


Раніше ми детально розбиралися, як зварити рис на суші та зробити красиву страву, що не розсипається.

Цікаві новини:

Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома
Випічка

Рецепт шу

Буряковий квас рецепт
Рецепти

Буряковий квас

Please login to join discussion
Прикмети на Трійцю
Народні прикмети

Прикмети на Трійцю: що можна робити, заборони та ритуали

Рецепт кабачкової ікри
Рецепти

Рецепт кабачкової ікри

2 найбільш черствих знаки Зодіаку

2 найбільш черствих знаки Зодіаку, які не завжди показують свої емоції

Найщасливіший знак Зодіаку 28 квітня 2025: що віщує гороскоп на сьогодні

Найщасливіший знак Зодіаку 28 квітня 2025: Успіх гарантовано!

Привіт!

Увійдіть до свого облікового запису нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути пароль.

Увійти
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!