SABRINA
  • Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Випічка
    • Тісто
    • Десерти
    • Соуси
  • Сонник
  • Поради
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Поради
Головна Рецепти

Рецепт цукрового печива з глазур’ю: рожева насолода для гурманів

Перед подачею на стіл остигле печиво щедро змастіть глазур'ю. Багато хто любить це класичне цукрове печиво, яке подають охолодженим принаймні протягом 30 хвилин, хоча особисто мені більше подобається ласувати ним при кімнатній температурі

Галас Ірина Галас Ірина
6 Березня 2025
Рецепти
0
Рецепт цукрового печива з глазур’ю

Рецепт цукрового печива з глазур’ю / Фото: houseofnasheats.com

2
РЕПОСТІВ
5
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Цей покроковий рецепт цукрового печива з глазур’ю дозволяє приготувати ніжне, маслянисте печиво, яке буквально тане в роті.

  • Ідеальний маківник до чаю: мінімум зусиль — максимум смаку

Воно відрізняється приємною щільною текстурою з характерними тріщинками по краях і збалансованою солодкістю.

Завершальним штрихом є легка рожева глазур із мигдальним екстрактом, що додає витонченого аромату.

Це простий рецепт печива, адже тісто не потрібно охолоджувати, розкачувати чи вирізати формочками.

Останніми роками м’яке цукрове печиво з глазур’ю стало справжнім хітом. Ми протестували різні варіанти та вивели найкращий рецепт цукрового печива з глазур’ю.

Це ідеальне цукрове печиво з глазур’ю для частування друзів, випічки на ярмарки або солодкого подарунка для близьких.

Тепер ви можете приготувати його вдома за перевіреним рецептом і насолоджуватися неперевершеним смаком!

Інгредієнти

Печиво

  • Вершкове масло (солоне) – 230 г
  • Рослинна олія – ¾ склянки
  • Цукор – 250 г + трохи для посипання
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний екстракт – 1 ½ ст. ложки
  • Борошно – 780 г
  • Харчова сода – ½ ч. ложки
  • Винний камінь – ½ ч. ложки
  • Сіль – ½ ч. ложки

Рожева глазур

  • Вершкове масло (солоне) – 100 г
  • Цукрова пудра – 450 г
  • Ванільний екстракт – 1 ст. ложка
  • Мигдальний екстракт – ½ ч. ложки
  • Вершки (жирні) – 2-3 ст. ложки
  • Харчовий барвник рожевий – за бажанням

Покрокові інструкції

  1. Розігріти духовку до 175°C і застелити два дека пергаментним папером.
  2. У великій мисці змішати вершкове масло, рослинну олію, цукор і цукрову пудру. Збити міксером на середній швидкості до кремової консистенції (2-3 хвилини), періодично зупиняючись, щоб зішкрябати масу зі стінок.
  3. Додати яйця і ванільний екстракт, знову збити до однорідності. Всипати борошно, харчову соду, винний камінь і сіль. Перемішати на низькій швидкості, поки тісто не стане однорідним.
  4. Сформувати 16 кульок (приблизно по 91 г кожна) і викласти на підготовлені дека.
  5. Змастити дно склянки або мірної чашки олією, вмочити в цукор і злегка натиснути на кожне печиво, обережно повертаючи, щоб створити характерні тріщини.
  6. Випікати 10-12 хвилин, поки краї печива не почнуть злегка золотитися. Важливо не перепекти – печиво буде ще трохи м’яким, але застигне під час охолодження.
  7. Перекласти на решітку та дати повністю охолонути перед глазуруванням.

    Глазур

  8. Збити вершкове масло на високій швидкості (3-4 хвилини), поки воно не стане світлим і кремовим.
  9. Додати половину цукрової пудри, ванільний та мигдальний екстракти, половину вершків. Змішати на низькій швидкості, поки маса не почне з’єднуватися.
  10. Всипати решту пудри, влити вершки, продовжити змішування. Додати харчовий барвник по краплі, доводячи до бажаного відтінку.
  11. Збити глазур ще 3 хвилини на середньо-високій швидкості, поки вона не стане пишною. При необхідності додати ще вершків для потрібної консистенції.
  12. Нанести щедру порцію глазурі на охолоджене печиво. Багатьом подобається його охолоджувати в холодильнику 30 хвилин перед подачею.

Рецепт цукрового печива з глазур’ю вимагає зберігання смаколиків у герметичному контейнері при кімнатній температурі або в холодильнику.

Рецепт сирників

Рецепт сирників — класика української кухні на сніданок

Рецепт млинців без борошна

Рецепт млинців без борошна — для тих, хто цінує легкість і здоров’я

Щоб зберегти ніжну текстуру, не варто надто довго вимішувати тісто після додавання борошна.

Воно має бути м’яким і податливим, схожим на пластилін, але надмірне перемішування може зробити печиво жорстким і сухим.

Випікати слід злегка недопеченим – краї повинні мати лише легкий натяк на золотистий колір.

Якщо залишити у духовці занадто довго, печиво ризикує пересохнути, втративши свою фірмову ніжність.

Повірте, цей рецепт цукрового печива з глазур’ю точно варто зберегти. А ще вам гарантовано сподобається домашня карамель за рецептом Гордона Рамзі.

Галас Ірина

Галас Ірина

Спеціалізується на кулінарній тематиці вже понад 10 років. Написала сотні тисяч смачних і корисних рецептів, і продовжує їх старанно вишукувати для читачів SABRINA. Дотримується правильного харчування і здорового способу життя.

Цікаві новини:

Кращий рецепт млинців
Рецепти

Кращий рецепт млинців — гарантований результат навіть у новачків

Рецепт лазаньї
Рецепти

Рецепт лазаньї — класика, яку готую для всієї родини

Наступний запис
Кому гороскоп обіцяє «білу» смугу в житті

У житті 4 знаків Зодіаку починається «біла» смуга: триватиме 6 місяців

Гороскоп Таро на 30 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку: розклад Таро онлайн
Гороскоп на сьогодні

Гороскоп Таро на 30 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку

Найщасливіший знак Зодіаку 30 квітня 2025: що віщує гороскоп на сьогодні
Гороскоп на сьогодні

Найщасливіший знак Зодіаку 30 квітня 2025: На кого впадуть можливості

Як очистити кеш і файли cookie на Android
Корисні поради

Як очистити кеш і файли cookie на Android?

Як очистити кеш на айфоні
Корисні поради

Як очистити кеш на айфоні: покрокова інструкція

SABRINA

Точний гороскоп на місяць, рік: любовний, фінансовий гороскоп та прогнози астрологів. Новини здоров'я, рецепти на кожен день та корисні поради

Співробітництво: sabrina[собака]sabrina.com.ua

  • Політика конфіденційності
  • Угода користувача

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!

Привіт!

Увійдіть до свого облікового запису нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути пароль.

Увійти
  • Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!