SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти

Рецепт цукрового печива з глазур’ю: рожева насолода для гурманів

Перед подачею на стіл остигле печиво щедро змастіть глазур'ю. Багато хто любить це класичне цукрове печиво, яке подають охолодженим принаймні протягом 30 хвилин, хоча особисто мені більше подобається ласувати ним при кімнатній температурі

Галас Ірина
6 Березня 2025
Рецепти
0
Рецепт цукрового печива з глазур’ю

Рецепт цукрового печива з глазур’ю / Фото: houseofnasheats.com

Поширити

Цей покроковий рецепт цукрового печива з глазур’ю дозволяє приготувати ніжне, маслянисте печиво, яке буквально тане в роті.

  • Ідеальний маківник до чаю: мінімум зусиль — максимум смаку

Воно відрізняється приємною щільною текстурою з характерними тріщинками по краях і збалансованою солодкістю.

Завершальним штрихом є легка рожева глазур із мигдальним екстрактом, що додає витонченого аромату.

Це простий рецепт печива, адже тісто не потрібно охолоджувати, розкачувати чи вирізати формочками.

Останніми роками м’яке цукрове печиво з глазур’ю стало справжнім хітом. Ми протестували різні варіанти та вивели найкращий рецепт цукрового печива з глазур’ю.

Це ідеальне цукрове печиво з глазур’ю для частування друзів, випічки на ярмарки або солодкого подарунка для близьких.

Тепер ви можете приготувати його вдома за перевіреним рецептом і насолоджуватися неперевершеним смаком!

Інгредієнти

Печиво

  • Вершкове масло (солоне) – 230 г
  • Рослинна олія – ¾ склянки
  • Цукор – 250 г + трохи для посипання
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний екстракт – 1 ½ ст. ложки
  • Борошно – 780 г
  • Харчова сода – ½ ч. ложки
  • Винний камінь – ½ ч. ложки
  • Сіль – ½ ч. ложки

Рожева глазур

  • Вершкове масло (солоне) – 100 г
  • Цукрова пудра – 450 г
  • Ванільний екстракт – 1 ст. ложка
  • Мигдальний екстракт – ½ ч. ложки
  • Вершки (жирні) – 2-3 ст. ложки
  • Харчовий барвник рожевий – за бажанням

Покрокові інструкції

  1. Розігріти духовку до 175°C і застелити два дека пергаментним папером.
  2. У великій мисці змішати вершкове масло, рослинну олію, цукор і цукрову пудру. Збити міксером на середній швидкості до кремової консистенції (2-3 хвилини), періодично зупиняючись, щоб зішкрябати масу зі стінок.
  3. Додати яйця і ванільний екстракт, знову збити до однорідності. Всипати борошно, харчову соду, винний камінь і сіль. Перемішати на низькій швидкості, поки тісто не стане однорідним.
  4. Сформувати 16 кульок (приблизно по 91 г кожна) і викласти на підготовлені дека.
  5. Змастити дно склянки або мірної чашки олією, вмочити в цукор і злегка натиснути на кожне печиво, обережно повертаючи, щоб створити характерні тріщини.
  6. Випікати 10-12 хвилин, поки краї печива не почнуть злегка золотитися. Важливо не перепекти – печиво буде ще трохи м’яким, але застигне під час охолодження.
  7. Перекласти на решітку та дати повністю охолонути перед глазуруванням.

    Глазур

  8. Збити вершкове масло на високій швидкості (3-4 хвилини), поки воно не стане світлим і кремовим.
  9. Додати половину цукрової пудри, ванільний та мигдальний екстракти, половину вершків. Змішати на низькій швидкості, поки маса не почне з’єднуватися.
  10. Всипати решту пудри, влити вершки, продовжити змішування. Додати харчовий барвник по краплі, доводячи до бажаного відтінку.
  11. Збити глазур ще 3 хвилини на середньо-високій швидкості, поки вона не стане пишною. При необхідності додати ще вершків для потрібної консистенції.
  12. Нанести щедру порцію глазурі на охолоджене печиво. Багатьом подобається його охолоджувати в холодильнику 30 хвилин перед подачею.

Рецепт цукрового печива з глазур’ю вимагає зберігання смаколиків у герметичному контейнері при кімнатній температурі або в холодильнику.

Як приготувати сирну запіканку з гарбузом

Сирна запіканка з гарбузом – Рецепт як у дитинстві

Дуже простий рецепт млинців з кабачків

Рецепт млинців з кабачків

Щоб зберегти ніжну текстуру, не варто надто довго вимішувати тісто після додавання борошна.

Воно має бути м’яким і податливим, схожим на пластилін, але надмірне перемішування може зробити печиво жорстким і сухим.

Випікати слід злегка недопеченим – краї повинні мати лише легкий натяк на золотистий колір.

Якщо залишити у духовці занадто довго, печиво ризикує пересохнути, втративши свою фірмову ніжність.

Повірте, цей рецепт цукрового печива з глазур’ю точно варто зберегти. А ще вам гарантовано сподобається домашня карамель за рецептом Гордона Рамзі.

Цікаві новини:

Рецепт кабачкової ікри
Рецепти

Рецепт кабачкової ікри

Рецепт рису для суші в домашніх умовах
Рецепти

Як зварити рис на суші

Не працює Sense банк сьогодні
Новини

Збій у Sense банк сьогодні: картки не працюють, підтримка мовчить

Як зміниться допомога українцям в Польщі
Новини

Допомога українцям у Польщі зміниться: У канцелярії вже зробили заяву

Любовний гороскоп на 5 лютого 2025

Любовний гороскоп на 5 лютого 2025: настав час відпустити зайве

6 знаків Зодіаку зароблять багато грошей у 2025 році

6 знаків Зодіаку зароблять багато грошей у 2025 році

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!