Цей покроковий рецепт цукрового печива з глазур’ю дозволяє приготувати ніжне, маслянисте печиво, яке буквально тане в роті.
- Ідеальний маківник до чаю: мінімум зусиль — максимум смаку
Воно відрізняється приємною щільною текстурою з характерними тріщинками по краях і збалансованою солодкістю.
Завершальним штрихом є легка рожева глазур із мигдальним екстрактом, що додає витонченого аромату.
Це простий рецепт печива, адже тісто не потрібно охолоджувати, розкачувати чи вирізати формочками.
Останніми роками м’яке цукрове печиво з глазур’ю стало справжнім хітом. Ми протестували різні варіанти та вивели найкращий рецепт цукрового печива з глазур’ю.
Це ідеальне цукрове печиво з глазур’ю для частування друзів, випічки на ярмарки або солодкого подарунка для близьких.
Тепер ви можете приготувати його вдома за перевіреним рецептом і насолоджуватися неперевершеним смаком!
Інгредієнти
Печиво
- Вершкове масло (солоне) – 230 г
- Рослинна олія – ¾ склянки
- Цукор – 250 г + трохи для посипання
- Цукрова пудра – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Ванільний екстракт – 1 ½ ст. ложки
- Борошно – 780 г
- Харчова сода – ½ ч. ложки
- Винний камінь – ½ ч. ложки
- Сіль – ½ ч. ложки
Рожева глазур
- Вершкове масло (солоне) – 100 г
- Цукрова пудра – 450 г
- Ванільний екстракт – 1 ст. ложка
- Мигдальний екстракт – ½ ч. ложки
- Вершки (жирні) – 2-3 ст. ложки
- Харчовий барвник рожевий – за бажанням
Покрокові інструкції
- Розігріти духовку до 175°C і застелити два дека пергаментним папером.
- У великій мисці змішати вершкове масло, рослинну олію, цукор і цукрову пудру. Збити міксером на середній швидкості до кремової консистенції (2-3 хвилини), періодично зупиняючись, щоб зішкрябати масу зі стінок.
- Додати яйця і ванільний екстракт, знову збити до однорідності. Всипати борошно, харчову соду, винний камінь і сіль. Перемішати на низькій швидкості, поки тісто не стане однорідним.
- Сформувати 16 кульок (приблизно по 91 г кожна) і викласти на підготовлені дека.
- Змастити дно склянки або мірної чашки олією, вмочити в цукор і злегка натиснути на кожне печиво, обережно повертаючи, щоб створити характерні тріщини.
- Випікати 10-12 хвилин, поки краї печива не почнуть злегка золотитися. Важливо не перепекти – печиво буде ще трохи м’яким, але застигне під час охолодження.
- Перекласти на решітку та дати повністю охолонути перед глазуруванням.
Глазур
- Збити вершкове масло на високій швидкості (3-4 хвилини), поки воно не стане світлим і кремовим.
- Додати половину цукрової пудри, ванільний та мигдальний екстракти, половину вершків. Змішати на низькій швидкості, поки маса не почне з’єднуватися.
- Всипати решту пудри, влити вершки, продовжити змішування. Додати харчовий барвник по краплі, доводячи до бажаного відтінку.
- Збити глазур ще 3 хвилини на середньо-високій швидкості, поки вона не стане пишною. При необхідності додати ще вершків для потрібної консистенції.
- Нанести щедру порцію глазурі на охолоджене печиво. Багатьом подобається його охолоджувати в холодильнику 30 хвилин перед подачею.
Рецепт цукрового печива з глазур’ю вимагає зберігання смаколиків у герметичному контейнері при кімнатній температурі або в холодильнику.
Щоб зберегти ніжну текстуру, не варто надто довго вимішувати тісто після додавання борошна.
Воно має бути м’яким і податливим, схожим на пластилін, але надмірне перемішування може зробити печиво жорстким і сухим.
Випікати слід злегка недопеченим – краї повинні мати лише легкий натяк на золотистий колір.
Якщо залишити у духовці занадто довго, печиво ризикує пересохнути, втративши свою фірмову ніжність.
Повірте, цей рецепт цукрового печива з глазур’ю точно варто зберегти. А ще вам гарантовано сподобається домашня карамель за рецептом Гордона Рамзі.