SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти

Пиріжки з опеньками: коронна страва наших бабусь

Начинка для пиріжків з опеньками може бути різною — від класичної грибної до більш складних варіантів з додаванням картоплі, капусти або навіть м’яса

SABRINA
1 Жовтня 2024
Подавайте пиріжки з грибами разом зі сметаною

Подавайте пиріжки з грибами разом зі сметаною

36
РЕПОСТІВ
96
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Пиріжки з опеньками — це традиційна страва, яку готували ще наші бабусі. Вони часто використовували свіжі або сушені гриби, щоб створити ситну й ароматну начинку.

  • Тісто для пиріжків на воді: базовий рецепт на різну випічку

Зараз пиріжки з опеньками можна зустріти не лише в домашній кухні, але й у багатьох ресторанах, що спеціалізуються на українських стравах. Їх можна подавати як гарячими, так і холодними — вони завжди залишаються смачними.

Грибну начинку для пиріжків зробити дуже просто. Обсмажте гриби з цибулею, додайте трохи спецій.

Буряковий квас рецепт

Буряковий квас

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

А щоб пиріжки вийшли ситнішими, додайте ще й картопляне пюре. Опеньки для таких пиріжків підходять просто чудово: це невибагливі гриби, які легко збирати.

Досить знайти хороший пеньок, і можна набрати ціле відро опеньків. Обирайте самі, запекти пиріжки в духовці чи посмажити на сковороді.

Інгредієнти

Для начинки:

  • Опеньки — 300 г
  • Ріпчаста цибуля — 0.5 шт
  • Сіль — 1 дрібка
  • Чорний перець мелений — 1 дрібка

Для тіста:

  • Пшеничне борошно — 260 г
  • Сметана 15% жирності — 210 г
  • Маргарин — 90 г
  • Куряче яйце — 2 шт
  • Сода — 0.25 ч. л
  • Сіль — 1 дрібка
  • Цукор — 0.5 ст. л
  • Рослинна олія — 3 ст. л

Покрокові інструкції

  1. Переберіть опеньки від сміття і добре промийте. Відкиньте гриби на друшляк і дайте обсохнути. Якщо у вас заморожені гриби, їх потрібно повністю розморозити та віджати зайву рідину.
  2. Почистіть ріпчасту цибулю. Просійте борошно. Підготуйте глибоку миску для тіста, а також сковорідку для обсмажування грибів і пиріжків.
  3. Змішайте в глибокій мисці борошно з содою. Всипте дрібку солі та цукор. Перемішайте.
  4. Окремо вінчиком збийте курячі яйця зі сметаною.
  5. Перелийте сметану в миску з борошном. Ретельно перемішайте.
  6. Розтопіть маргарин і трохи остудіть його. Додайте маргарин у тісто. Гарненько перемішайте. Залиште тісто на столі відпочити, поки готуєте начинку.
  7. Наріжте гриби на маленькі шматочки. Покришіть ріпчасту цибулю.
  8. Розігрійте в сковорідці 1 ст.л. рослинної олії. Обсмажте ріпчасту цибулю на середньому вогні протягом 3 хвилин, регулярно перемішуючи. Викладіть у сковороду з цибулею опеньки. Смажте ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
  9. Додайте дрібку солі та чорного меленого перцю. Перемішайте начинку і перекладіть у миску остигати.
  10. Обімніть тісто і розділіть його на 8 рівних частин. Кожну частину трохи розкачайте качалкою, щоб вийшов коржик завтовшки 3-5 мм.
  11. Розкладіть трохи начинки на кожен коржик, на кожен піде приблизно 1-2 ст.л.
  12. З’єднайте краї та сформуйте пиріжки.
  13. Розігрійте в сковороді рослинну олію, що залишилася, на середньому вогні. Обсмажте пиріжки по 3-4 хвилини з кожного боку.

Подавайте пиріжки з грибами разом зі сметаною.

Начинка для пиріжків з опеньками може бути різною — від класичної грибної до більш складних варіантів з додаванням картоплі, капусти або навіть м’яса. У будь-якому випадку, опеньки залишаються основним інгредієнтом, який визначає характер смаку страви.

Також збережіть рецепт тіста для пиріжків на кефірі, який заощадить вам багато часу.

SABRINA

Якщо ви шукаєте гороскоп онлайн, де професійний підхід поєднується з інтуїцією, ви знайшли своє місце. На нашому сайті ми пропонуємо не лише детальні передбачення на кожен день, тиждень і рік, а й глибоке занурення у світ астрології. Наші матеріали допоможуть вам краще зрозуміти вплив зірок на ваше життя. А для тих, хто хоче збалансувати духовне з матеріальним, ми також пропонуємо смачні рецепти на кожен день, які додадуть нотку гармонії у вашу буденність.

Цікаві новини:

Салат з тунцем і огірком
Рецепти

Салат з тунцем і огірком

Простий рецепт біляшів як на базарі
Рецепти

Біляші з м’ясом як на базарі

Наступний запис
Пиріжки з яйцями та зеленою цибулею

Пиріжки з яйцями та зеленою цибулею: саме так готують досвідчені господині

Салат Мізерія — рецепт огіркового салату
Рецепти

Салат Мізерія

Теплий середземноморський салат з яловичиною
Рецепти

Теплий середземноморський салат з яловичиною

Які комахи найнебезпечніші влітку

Які комахи найнебезпечніші влітку і що робити після їхніх укусів

Курс валют 8 листопада 2024

Курс валют 8 листопада 2024: долар дешевшає, а євро знову дорожчає

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!