SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти

Печені пиріжки з яблуками

У традиційній українській кухні пиріжки завжди були символом домашнього затишку, любові та гостинності

SABRINA
1 Жовтня 2024
Рецепти
0
Печені пиріжки з яблуками

Печені пиріжки з яблуками / Фото: sabrina.com.ua

Поширити

Печені пиріжки з яблуками не тільки надзвичайно смачні, але й корисні. Яблука є джерелом вітамінів і клітковини, що робить їх ідеальним вибором для тих, хто стежить за здоров’ям.

  • Вареники за дуже простим рецептом: готуються з першого разу

Випічка також менш калорійна порівняно зі смаженими пиріжками, що робить їх здоровішою альтернативою для десертів.

Випічка на молоці виходить дуже ніжною і злегка солодкуватою, тому таке тісто чудово підходить для солодких пиріжків із яблучною начинкою. Заведіть тісто на свіжих дріжджах.

Рецепт рису для суші в домашніх умовах

Як зварити рис на суші

Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома

Рецепт шу

Воно вийде пишнішим і повітрянішим, ніж таке ж тісто на сухому аналогу. Ми додали до яблук корицю, щоб зробити смак трохи ароматнішим і цікавішим. За бажання доповніть начинку родзинками.

Інгредієнти

  • Молоко — 100 мл
  • Пшеничне борошно хлібопекарське — 260 г
  • Вершкове масло — 60 г
  • Свіжі дріжджі — 10 г
  • Куряче яйце — 1 шт
  • Жовток курячого яйця — 1 шт
  • Цукор — 75 г
  • Сіль — 1 дрібка
  • Яблука — 2 шт
  • Мелена кориця — 2 г

Покрокові інструкції

  1. Розріжте яблука навпіл. Виріжте серцевину з насінням. Наріжте м’якоть тонкими скибочками.
  2. Розігрійте сковороду. Розтопіть у ній половину вершкового масла. Всипте 2 ст.л. цукру. Покладіть яблука в сковороду. Всипте корицю. Перемішайте. Тушкуйте на слабкому вогні під кришкою приблизно 5-7 хвилин. Зніміть із плити й дайте охолонути.
  3. Розведіть у молоці цукор, що залишився. Всипте 1 ст.л. борошна. Додайте дріжджі та перемішайте. Залиште в теплі активізуватися на 30 хвилин. Через 5-10 хвилин на опарі має утворитися пінка. Це означає, що дріжджі почали працювати. Якщо пінна шапочка не з’явилася, дріжджі доведеться замінити і повторити цей крок.
  4. Збийте виделкою яйце і додайте в опару. Викладіть туди ж масло, що залишилося. Перемішайте до розчинення.
  5. Змішайте борошно із сіллю. Невеликими порціями введіть борошняну суміш у рідкі інгредієнти, щоразу перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Замісіть однорідне м’яке тісто і залиште в теплому місці на 2 години підніматися. Тісто має збільшитися у 2 рази. Обімніть його і залиште стояти ще 30 хвилин.
  6. Як тепле місце може виступати духовка, розігріта до 50 °C, або мультиварка в режимі «Йогурт».
  7. Обімніть тісто ще раз. Викладіть на присипану борошном поверхню. Відривайте від тіста невеликі шматочки розміром приблизно з кульку для пінг-понгу. Розкачайте кожну грудочку тіста в невеликий коржик. Викладіть у центр кожного коржика трохи яблучної начинки, приблизно 1 ч. л. Защіпніть краї тіста так, щоб начинка опинилася всередині.
  8. Перекладіть заготовки на застелене пергаментом деко. Залиште розстоюватися 20 хвилин. Розігрійте духовку до 200 °C. Змастіть пиріжки жовтком і відправте на 20 хвилин у духовку.

Печені пиріжки з яблуками мають давню історію. Вони поширені не тільки в Україні, а й у багатьох інших країнах Європи. У традиційній українській кухні пиріжки завжди були символом домашнього затишку, любові та гостинності.

Вони готувалися не лише на свята, а й у будні дні для всієї родини. Особливість печених пиріжків полягає в їхній простоті та варіативності.

Яблучна начинка може бути підсолодженою або ж природно солодкою, доповненою корицею, горіхами чи навіть медом. Кожна господиня має свої секрети, які роблять цю випічку неповторною.

Також приготуйте деруни за стародавнім рецептом.

Цікаві новини:

Буряковий квас рецепт
Рецепти

Буряковий квас

Як приготувати цвітну капусту на сковороді
Рецепти

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Дія не працює? Ми допоможемо виправити цю ситуацию
Корисні поради

Дія не працює: що робити, поширені помилки та поради

Скільки коштує золото, та чому вартість металу знову побила рекорд
Новини

Ціна на золото встановила новий рекорд: скільки коштує метал сьогодні

Любовний гороскоп на 18 квітня 2025: гороскоп на сьогодні

Любовний гороскоп на 18 квітня 2025: Не уникайте прямоти

Три найбільш заздрісних знаки Зодіаку

Три найбільш заздрісних знаки Зодіаку: кому краще не довіряти свої секрети

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!