SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти

Печені пиріжки з яблуками

У традиційній українській кухні пиріжки завжди були символом домашнього затишку, любові та гостинності

SABRINA
1 Жовтня 2024
Рецепти
0
Печені пиріжки з яблуками

Печені пиріжки з яблуками / Фото: sabrina.com.ua

Поширити

Печені пиріжки з яблуками не тільки надзвичайно смачні, але й корисні. Яблука є джерелом вітамінів і клітковини, що робить їх ідеальним вибором для тих, хто стежить за здоров’ям.

  • Вареники за дуже простим рецептом: готуються з першого разу

Випічка також менш калорійна порівняно зі смаженими пиріжками, що робить їх здоровішою альтернативою для десертів.

Випічка на молоці виходить дуже ніжною і злегка солодкуватою, тому таке тісто чудово підходить для солодких пиріжків із яблучною начинкою. Заведіть тісто на свіжих дріжджах.

Рецепт рису для суші в домашніх умовах

Як зварити рис на суші

Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома

Рецепт шу

Воно вийде пишнішим і повітрянішим, ніж таке ж тісто на сухому аналогу. Ми додали до яблук корицю, щоб зробити смак трохи ароматнішим і цікавішим. За бажання доповніть начинку родзинками.

Інгредієнти

  • Молоко — 100 мл
  • Пшеничне борошно хлібопекарське — 260 г
  • Вершкове масло — 60 г
  • Свіжі дріжджі — 10 г
  • Куряче яйце — 1 шт
  • Жовток курячого яйця — 1 шт
  • Цукор — 75 г
  • Сіль — 1 дрібка
  • Яблука — 2 шт
  • Мелена кориця — 2 г

Покрокові інструкції

  1. Розріжте яблука навпіл. Виріжте серцевину з насінням. Наріжте м’якоть тонкими скибочками.
  2. Розігрійте сковороду. Розтопіть у ній половину вершкового масла. Всипте 2 ст.л. цукру. Покладіть яблука в сковороду. Всипте корицю. Перемішайте. Тушкуйте на слабкому вогні під кришкою приблизно 5-7 хвилин. Зніміть із плити й дайте охолонути.
  3. Розведіть у молоці цукор, що залишився. Всипте 1 ст.л. борошна. Додайте дріжджі та перемішайте. Залиште в теплі активізуватися на 30 хвилин. Через 5-10 хвилин на опарі має утворитися пінка. Це означає, що дріжджі почали працювати. Якщо пінна шапочка не з’явилася, дріжджі доведеться замінити і повторити цей крок.
  4. Збийте виделкою яйце і додайте в опару. Викладіть туди ж масло, що залишилося. Перемішайте до розчинення.
  5. Змішайте борошно із сіллю. Невеликими порціями введіть борошняну суміш у рідкі інгредієнти, щоразу перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Замісіть однорідне м’яке тісто і залиште в теплому місці на 2 години підніматися. Тісто має збільшитися у 2 рази. Обімніть його і залиште стояти ще 30 хвилин.
  6. Як тепле місце може виступати духовка, розігріта до 50 °C, або мультиварка в режимі «Йогурт».
  7. Обімніть тісто ще раз. Викладіть на присипану борошном поверхню. Відривайте від тіста невеликі шматочки розміром приблизно з кульку для пінг-понгу. Розкачайте кожну грудочку тіста в невеликий коржик. Викладіть у центр кожного коржика трохи яблучної начинки, приблизно 1 ч. л. Защіпніть краї тіста так, щоб начинка опинилася всередині.
  8. Перекладіть заготовки на застелене пергаментом деко. Залиште розстоюватися 20 хвилин. Розігрійте духовку до 200 °C. Змастіть пиріжки жовтком і відправте на 20 хвилин у духовку.

Печені пиріжки з яблуками мають давню історію. Вони поширені не тільки в Україні, а й у багатьох інших країнах Європи. У традиційній українській кухні пиріжки завжди були символом домашнього затишку, любові та гостинності.

Вони готувалися не лише на свята, а й у будні дні для всієї родини. Особливість печених пиріжків полягає в їхній простоті та варіативності.

Яблучна начинка може бути підсолодженою або ж природно солодкою, доповненою корицею, горіхами чи навіть медом. Кожна господиня має свої секрети, які роблять цю випічку неповторною.

Також приготуйте деруни за стародавнім рецептом.

Цікаві новини:

Буряковий квас рецепт
Рецепти

Буряковий квас

Як приготувати цвітну капусту на сковороді
Рецепти

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Як видалити акаунт в Telegram
Корисні поради

Як видалити акаунт в Telegram за 3 кроки

Гороскоп на 2026 рік Овен — як Червоний Вогняний Кінь вплине на знак зодіаку Овен
Гороскоп на рік

Гороскоп на 2026 рік Овен

Англійська юшка з молюсків

Англійська юшка з молюсків: готуємо страву, яку знали ще у 18 столітті

Як приготувати сирну запіканку

Як приготувати сирну запіканку: перевірений рецепт

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!