У ресторанах страву подають із рисом, броколі, салатом із різної зелені та шафрановою олією. Однак ви можете сміливо загорнути його в рулет за допомогою аркуша норі, а зверху прикрасити салатною зеленню або подавати на стіл із раменом.
Інгредієнти на 4 порції
- Лосось – 500 г;
- Сіль – 1 ст.л;
- Соєвий соус – 2 ст.л;
- Свіжий імбир – 3 см;
- Цукор – 1 ст.л;
- Цибуля-шалот – 4 гілочки.
Рецепт
- У миску середнього розміру покладіть рибу і залийте її 1 склянкою води з сіллю. Відставте в сторону на 10 хвилин. Це допоможе зберегти ніжний смак риби.
- Тим часом наріжте цибулю завтовшки близько 5 мм, а також дрібно порубайте іншу зелень для прикраси. Очистіть імбир і наріжте тонкими скибочками.
- У сковороді змішайте половину склянки води з імбиром, соєвим соусом і цукром. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть до зменшення кількості води приблизно вдвічі, 5-7 хвилин.
- Зменшіть вогонь до низького, потім викладіть рибу на сковороду. Акуратно полийте її соєвою сумішшю. Накрийте кришкою і готуйте доти, доки вона не просмажиться до кінця, приблизно 12 хвилин.
- Спробуйте соус на смак і, якщо він занадто солоний, додайте дрібку цукру. Розкладіть шматочки риби по тарілках, злегка полийте соусом, а зверху посипте тонко нарізаною сумішшю з цибулі та іншої зелені на ваш смак.