Зберігайте цей рецепт, щоб зробити дуже смачні ліниві пиріжки з фаршем. І м’ясний фарш, і тісто для оладок на кефірі смажаться швидко.
Об’єднайте їх і приготуйте пишні м’ясні пиріжки, схожі на біляші. Відрізняються вони тільки тим, що в пиріжках фарш рівномірно розподілений по всьому тісту і ще краще пропікається.
Приправте пиріжки на смак, наприклад, додайте тільки цибулю або тільки часник, покладіть свіжу або сушену зелень, тертий твердий сир.
Інгредієнти
- Кефір — 2,5% 1 склянка
- Розпушувач тіста — 0.5 ч. л
- Сіль — 0.5 ч. л
- Цукор — 0.25 ч. л
- Пшеничне борошно хлібопекарське — 100 г
- Яловичий фарш — 200 г
- Ріпчаста цибуля — 40 г
- Часник — 2 зубчики
- Чорний перець мелений — 1 г
- Соняшникова олія рафінована — 2 ст. л.
Для подачі:
- Кріп — на смак
Покрокові інструкції
- Заздалегідь дістаньте кефір із холодильника, дайте йому зігрітися за кімнатної температури.
- Почистіть цибулю та часник. Підготуйте дві глибокі миски, сито та сковороду. Налийте кефір у миску.
- Всипте до нього розпушувач тіста, цукор і ¼ ч.л. солі. Усе добре розмішайте.
- Просійте борошно в миску з кефіром. Замісіть м’яке в’язке тісто, за густотою схоже на тісто для оладок.
- Викладіть у чисту миску фарш, насипте до нього ще ¼ ч. л. солі та чорний мелений перець. Ретельно перемішайте.
- Наріжте цибулю кубиками зі стороною 3-4 мм. Пропустіть часник через прес або дрібно його натріть. Покладіть часник і цибулю до фаршу, ще раз усе перемішайте.
- З’єднайте підготовлений фарш і тісто. Обережно розмішайте легкими рухами від низу до верху, щоб тісто не опало.
- Налийте в сковороду олію, розігрійте її на середньому вогні. Сформуйте з тіста з фаршем за допомогою столової ложки круглі пиріжки, опустіть їх у гарячу олію. Смажте пиріжки 4-5 хвилин з одного боку до золотистої скоринки.
- Переверніть і підсмажте їх з іншого боку ще 3-4 хвилини.
- Застеліть тарілку для подачі паперовими рушниками, викладіть на них обсмажені пиріжки. Зачекайте, коли папір вбере надлишки олії, і акуратно приберіть його з тарілки.
Подайте до ледачих пиріжків із фаршем рожевий соус із кетчупу та майонезу, прикрасьте страву кропом, помідорами чері та перцем чилі.
Також приготуйте фаршировані перці. SABRINA знайшла простий рецепт соковитих та ароматних перців.