Поціновувачі картоплі фрі обов’язково оцінять цей рецепт, адже готова закуска виходить з апетитною скоринкою і ніжною м’якоттю під нею.
Інгредієнти
- Картопляне пюре — 600 г;
- Яйце — 3 шт;
- Моцарела — 200 г;
- Борошно — 3 ст.л;
- Молоко — 3 ст.л;
- Петрушка — 1 ст.л;
- Панірувальні сухарі — 100 г;
- Рослинна олія;
- Сіль;
- Перець.
Рецепт
- Збити 1 яйце з молоком. Моцарелу порубати. Борошно, петрушку і моцарелу перемішати з картопляним пюре, посолити, поперчити, влити яйце з молоком і добре збити.
- Борошно для панірування перемішати з сухарями, частину насипати рівним шаром на плоску тарілку.
- Картопляну масу закласти в кондитерський мішок і відсадити на тарілку довгою ковбаскою.
- Більшу частину суміші для панірування насипати в іншу плоску тарілку.
- Нарізати заготовку з картопляної маси шматочками завдовжки бл. 10 см і кожен густо панірувати в сухарях із борошном, надаючи їм форму брусочків.
- Яйця, що залишилися, розбовтати в глибокій мисці. Підготувати посуд для обсмажування у фритюрі та вистелене пергаментом деко.
- Запаніровані крокети вмочити в яйце і повторно густо запанірувати в сухарній суміші. Рослинну олію довести до кипіння і порційно обсмажувати вироби в киплячій олії до золотистого кольору.
- Духовку нагріти до 180°. Обсмажені вироби викласти в один шар на підготовлене деко і запікати в духовці близько 7 хвилин.
- Подати гарячими зі сметанним соусом і зеленню.
SABRINA має ще один цікавий рецепт — смажений халумі в клярі.