Готовий гратен рекомендуємо подавати теплим як гарнір до м’яса або риби чи сервірувати гарячим як основну страву з легким салатом зі свіжих овочів або зелені.
Інгредієнти
- Петрушка — 2 корені;
- Пастернак — 2 корені;
- Картопля — 500 г;
- Жирні вершки — 300 мл;
- Гірчиця — 2 ст.л;
- Жовток — 1 шт;
- Сушений майоран — ½ ч.л;
- Олія для змащування форми;
- Панірувальні сухарі — 1 ст.л;
- Часник — 1 зубчик;
- Тертий сир — 150 г;
- Вершкове масло — 50 г;
- Сіль;
- Перець.
Рецепт
- Духовку нагріти до 200 градусів. Форму для запікання натерти розрізаним навпіл зубком часнику, змастити жиром і присипати сухарями.
- Пастернак, петрушку і картоплю почистити, вимити, обсушити й нарізати брусочками або кружальцями. Підготовлені овочі викласти у форму для запікання, злегка посолити, поперчити, присипати майораном і добре перемішати.
- Вершкове масло охолодити й порубати. Вершки нагріти, не доводячи до кипіння. В окремому посуді жовток розтерти з гірчицею і, постійно перемішуючи, влити в суміш тонкою цівкою гарячі вершки. Додати половину сиру і добре перемішати.
- Овочі у формі залити приготовленою вершковою сумішшю з сиром, посипати рубаним маслом і запікати 50 хвилин — до готовності овочів.
- За 10 хвилин до кінця приготування посипати страву рештою тертого сиру і дати йому добре розплавитися.
Скоріше зберігайте рецепт удона з куркою та овочами.