Фарширований перець — чудовий спосіб перетворити обіднє меню з нудного на незвичайне та різноманітне. Типову вечерю з котлетою, рибою, гарніром із картоплі, каші або рису іноді варто замінити на страву, в якій є всі поживні речовини та вітаміни, наприклад, просту кашу, м’ясо і свіжі овочі, спритно приховані в красивому червоному перці.
Перець — універсальний овоч для фарширування, тому існує безліч ідей, чим його можна наповнити.
Сьогодні ми представляємо фарширований перець із гречаною крупою, курячою грудкою, кабачком і смачними приправами для смаку. Обов’язково спробуйте цей рецепт під час готування на всю родину. З наведених нижче інгредієнтів вийде п’ять фаршированих перців.
Інгредієнти
- Перець болгарський — 5 шт;
- Крупа гречана — 200 г;
- Грудка куряча — 150 г;
- Рус ріпчастий — 1 шт;
- Кабачок — 1 шт;
- Часник — 2 зубчики;
- Паста томатна — 2 ст.л;
- Перець червоний мелений — 1 ч.л;
- Прованські трави — 1 ч.л;
- Моцарела — 50 г;
- Олія ріпакова — 2 ст.л;
- Петрушка для прикраси;
- Перець, сіль.
Спосіб приготування
- Крупу відваріть згідно з інструкцією на упаковці.
- Куряче філе та цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Часник наріжте невеликими скибочками, кабачки натріть на крупній тертці.
- Нагрійте олію на сковорідці та обсмажте цибулю. Потім додайте часник, м’ясо та спеції. Обсмажуйте все, поки курка не стане золотистою.
- Потім додайте в сковорідку кабачки, трохи обсмажте і додайте томатну пасту. Доведіть до кипіння і варіть близько 5 хвилин. Посоліть на смак і наприкінці додайте в соус приготовлену крупу.
- Зріжте у перців верхівку, видаліть насіння і наповніть їх начинкою, потім накрийте верхівкою і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
- Після закінчення цього часу зніміть капелюшок перцю, посипте начинку тертою моцарелою і запікайте ще 10 хвилин.
Подавайте фарширований перець із вашими улюбленими соусами.
З такою стравою ідеально смакують курячі нагетси в духовці, рецепт приготування яких SABRINA вже опублікувала.