Ця проста страва готується всього за 15 хвилин і може стати чудовим гарніром до яловичини або курки на грилі. Вона також підійде до будь-яких морепродуктів.
Інгредієнти на 4 порції
- Цукіні — 500 г;
- Оливкова олія — 2 ст.л;
- Вершкове масло — 1 ст.л;
- Панірувальні сухарі — 2 ст.л;
- Цибуля-шалот — 2 шт;
- Петрушка рубана — 4 ст.л;
- Сіль на смак;
- Мелений чорний перець на смак.
Рецепт
- Промийте цукіні та висушіть за допомогою паперових рушників. Обріжте кінчики, але не очищайте їх від шкірки. Наріжте кружечками приблизно 0,5 сантиметрів.
- Розігрійте олію в антипригарній сковорідці й, коли вона нагріється, викладіть цукіні. Обсмажуйте на сильному вогні, струшуючи сковорідку й обережно перевертаючи. Додайте сіль і перець за своїм смаком. Готуйте загалом 5 хвилин.
- Притрусіть цукіні панірувальними сухарями та додайте вершкове масло. Коли сухарі почнуть підрум’янюватися, викладіть нарізану якомога дрібніше цибулю-шалот і готуйте ще кілька хвилин, помішуючи. Посипте подрібненою петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!
Джерело:
cooking.nytimes.com/