SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти Основні страви

Брокколі з лимоном та копченим мигдалем: готуйте одразу подвійну порцію

Ця страва чудово підходить як гарнір до основних страв з м’яса, риби чи вегетаріанських страв, або ж як самостійна легка страва

SABRINA
2 Вересня 2024
Основні страви, Рецепти
0
Брокколі з лимоном та копченим мигдалем

Брокколі з лимоном та копченим мигдалем / Фото: realsimple.com/Victor Protasio

Поширити

Ця проста, але надзвичайно смачна страва виведе ваші кулінарні таланти на абсолютно новий рівень завдяки одному невеликому секрету — копченому мигдалю.

  • Салат з куркою та кунжутом: поєднуємо смачненьке з корисним

Цей рецепт брокколі з лимоном та копченим мигдалем легкий, що його можна приготувати всього за кілька хвилин, але він настільки ж смачний, як і більш складні страви. Усе завдяки поєднанню кількох простих інгредієнтів: брокколі, цибулі шалот, часнику та лимона.

Брокколі готується в гарячій сковороді з цибулею шалот і часником, набуваючи глибокого смаку, а потім доводиться до ідеальної текстури на пару.

Дуже простий рецепт млинців з кабачків

Рецепт млинців з кабачків

Рецепт кабачкової ікри

Рецепт кабачкової ікри

Але справжню родзинку цій страві надає суміш з копченого мигдалю, петрушки та лимонної цедри. Ця суміш надає страві яскравого, трав’янистого аромату, який підкреслює свіжість брокколі.

Ця страва чудово підходить як гарнір до основних страв з м’яса, риби чи вегетаріанських страв, або ж як самостійна легка страва.

Суміш з копченого мигдалю та петрушки також може стати універсальним доповненням до інших овочевих страв, таких як запечена цвітна капуста, брокколі або спаржа. Ви також можете спробувати цю суміш на весняних овочах, таких як спаржа або зелений горошок.

Інгредієнти

  • Мигдаль, бажано копчений — 1/4 чашки, подрібнений
  • Свіжа петрушка — 2 столові ложки, подрібнена
  • Цедра лимона — 1 чайна ложка + 1 столова ложка свіжого лимонного соку (з 1 лимона)
  • Червоний перець, подрібнений — 1/2 чайної ложки
  • Оливкова олія — 4 столові ложки, поділені
  • Цибуля шалот — 1 велика, тонко нарізана
  • Часник — 2 зубчики, тонко нарізані
  • Брокколіні — 2 фунти, очищені

Покрокові інструкції

  1. У невеликій мисці змішайте мигдаль, петрушку, лимонну цедру та подрібнений червоний перець.
  2. Нагрійте 2 столові ложки олії на великій сковороді на середньому вогні.
  3. Додайте цибулю шалот, часник та 1/4 чайної ложки солі; готуйте, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м’якою, близько 4 хвилин.
  4. Додайте брокколіні, решту 2 столових ложок олії та залишок солі; перемішайте, щоб брокколіні покрилися олією. Додайте 1/2 чашки води.
  5. Накрийте сковороду кришкою і готуйте, поки брокколіні не стануть хрустко-м’якими, приблизно 4 хвилини.
  6. Зніміть кришку і продовжуйте готувати, поки рідина не випарується, приблизно 1 хвилину.
  7. Додайте лимонний сік. Перекладіть на блюдо для подачі та посипте сумішшю мигдалю та петрушки.

Брокколіні багате на вітаміни C та K, а також на волокна, які підтримують здоров’я травної системи.

Мигдаль додає цінних жирних кислот та білка, які сприяють підтриманню енергії та загального здоров’я.

Лимон, зі свого боку, забезпечує організм антиоксидантами та вітаміном C, що зміцнює імунітет та сприяє здоров’ю шкіри.

Лайфхаки та поради

  • Для більшого аромату спробуйте додати трохи тертого сиру пармезан до страви перед подачею.
  • Якщо у вас немає копченого мигдалю, звичайний мигдаль можна підсмажити на сковороді до золотистого кольору для додаткового смаку.
  • Ця страва чудово підходить як гарнір або навіть як легкий основний прийом їжі зі шматочком хліба або теплим багетом.
  • Для максимального смаку використовуйте свіжу петрушку, лимон та копчений мигдаль. Це додасть страві особливої свіжості та аромату.
  • Якщо ви не знайдете копчений мигдаль, можна взяти звичайний мигдаль і трохи підсмажити його на сковороді з копченою паприкою.
  • Суміш мигдалю та петрушки чудово поєднується не тільки з брокколіні, але й з іншими овочами. Спробуйте додати її до запечених овочів або до салатів.
  • Брокколіні найкраще подавати одразу після приготування, коли воно ще тепле та ароматне. Страва прекрасно поєднується з легкими білими винами або освіжаючим лимонадом.

А до цієї страви можна подати на стіл смачний салат з вареними яйцями.

Цікаві новини:

Рецепт рису для суші в домашніх умовах
Рецепти

Як зварити рис на суші

Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома
Випічка

Рецепт шу

Please login to join discussion
Дія не працює? Ми допоможемо виправити цю ситуацию
Корисні поради

Дія не працює: що робити, поширені помилки та поради

Скільки коштує золото, та чому вартість металу знову побила рекорд
Новини

Ціна на золото встановила новий рекорд: скільки коштує метал сьогодні

Які знаки Зодіаку не вміють одягатися

Стиль — це не про них: які знаки Зодіаку не вміють одягатися

Як приготувати біляші на сковороді

Біляші на сковороді

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!