Поєднання всіх продуктів у ньому ідеальне, до того ж готується воно дуже легко, просто і швидко. Для того, щоб баклажани тримали свою форму і виглядали апетитно і красиво на тарілці, я попередньо обсмажую їх окремо.
⚡ Зміст
Приготування не займе багато часу, але порадує чудовим результатом. Вибирайте для блюда будь-яке м’ясо. Sabrina радить свинину. З нею воно приготується швидко і вийде соковитіше і ніжніше яловичини.
Інгредієнти
- рубане м’ясо — 400 г;
- помідори — 400 г;
- баклажан — 3 шт;
- цибулина — 1 шт;
- гострий перець — 1-2 стручки;
- морква — 1 шт;
- олія — 4 ст. л;
- консервована кукурудза — 150 г;
- сир — 150 г;
- сіль;
- перець;
Для соусу:
- сир — 80 г;
- натуральний йогурт — 100 г;
- кріп — 1-2 пучки;
- олія — 2 ст. л;
- сіль;
- перець.
Рецепт
- Цибулю очистити, у перцю видалити плодоніжку з насінням. Моркву очистити та натерти на великій тертці. Цибулю та перець порубати. Підготовлені овочі обсмажувати у сотейнику на олії до прозорості цибулі. Викласти до овочів рубане м’ясо і, перемішуючи, обсмажити до розсипчастості м’яса.
- Помідори вимити, на кожному зробити хрестоподібний надріз. Занурити їх на 30 секунд у киплячу воду, відкинути на сито та очистити від шкірки.
- Очищені помідори порубати, додати до м’яса з овочами, посолити та поперчити. Закласти консервовану кукурудзу, готувати приблизно 10 хвилин та зняти з вогню. Сир нарізати кубиками та підмішати до гарячої суміші.
- Баклажани вимити, нарізати тонкими пластинами порційно обсмажити на маслі, що залишилася. Обсмажені баклажани викласти на паперовий рушник, щоб позбавитися надлишку жиру.
- Духовку нагріти до 190 градусів. Форму для випікання вистелити пластинами баклажанів, викладаючи їх навхрест. Викласти на баклажани суміш із м’ясом, акуратно розрівняти та запікати виріб 20 хвилин.
- Для соусу сир розтерти з йогуртом і олією, посолити й поперчити до смаку і перемішати з рубаним кропом.
Поради
Вибирайте пружний баклажан, з блискучою шкіркою без пошкоджень. Віддавайте перевагу плодам середньої величини, із щільно облягаючими зеленими листочками свіжою плодоніжкою.
Щоб усунути гіркоту, необхідно порізані баклажани опустити на 15 хвилин у підсолену воду.
Баклажан як губка вбирає олію і стає дуже калорійним продуктом. Щоб цього уникнути, можна перед смаженням відправити його на кілька хвилин до духовки або замочити його в солоній воді або зробити легкий білковий “кляр”.