Оладки на йогурті без яєць відрізняються від традиційних страв, які можна подати на сніданок. Покроковий рецепт нереально простий, а виходять вони апетитні, смачні та ніжні, тому будьте обережні — за один присід можна випадково з’їсти більше за необхідне.
Рекомендуємо подавати їх зі сметаною або кленовим сиропом. Непогано поєднуються вони і з медом. Так організм отримає ще більше корисних вітамінів і мінералів під час ранкового прийому їжі.
Інгредієнти
- Йогурт грецький — 180 г;
- Розпушувач — 1 ч.л;
- Молоко — 200 мл;
- Цукор — 2 ст.л;
- Борошно — 120 г;
- Чорниця — 100 г;
- Олія для смаження;
- Цукрова пудра для прикрашання.
Рецепт
- У глибокій мисці змішайте йогурт із молоком, цукром. Використовуйте вінчик, щоб досягти ідеальної консистенції.
- Після цього додайте до них борошно та розпушувач. Перемішуйте до повного змішування, а потім викладіть у миску ягоди.
- Змастіть пательню, а потім викладайте невеликими порціями отримане тісто. Досить буде однієї столової ложки.
- Смажте, поки вони не набудуть золотистого відтінку з обох боків.
- Перекладайте готові оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
Подавати рекомендується теплими, з невеликою кількістю натурального йогурту та з цукровою пудрою зверху. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати фарширований перець із гречкою та м’ясом.