Китайські пиріжки можуть містити найрізноманітніші начинки: від традиційного фаршу до більш екзотичних варіантів з морепродуктами або овочами.
Популярними є також вегетаріанські варіанти з тофу, шпинатом або грибами. Для тих, хто полюбляє солодощі, китайські пиріжки можуть бути наповнені пастою з червоної квасолі або кунжутним кремом.
Традиційні китайські пиріжки зовні трохи нагадують грузинські хінкалі або азіатські манти. Це невеликі круглі вироби з тонкого дріжджового тіста з соковитою м’ясною начинкою.
Покласти в ці пиріжки можна будь-яке м’ясо: яловичину, індичку, свинину або баранину. Ми вибрали курку. За бажання також додайте в начинку гриби або рис, вийде ще смачніше й ситніше.
Готуються китайські пиріжки не дуже складно. А через приготування в пароварці пиріжки вийдуть красивого білого кольору.
Інгредієнти
- Куряче філе — 100 г
- Пшеничне борошно хлібопекарське — 160 г
- Сухі дріжджі — 2 г
- Цукор — 0.5 ч. л
- Вода — 50 мл
- Ріпчаста цибуля — 40 г
- Рослинна олія — 0.5 ст. л
- Сіль — 2 дрібки
- Чорний перець мелений — на смак
Покрокові інструкції
- Помийте та обсушіть куряче філе. Очистіть цибулю від лушпиння. Просійте борошно. Підготуйте пароварку.
- Розігрійте воду приблизно до 37-40 °C, тобто трохи вище температури тіла. Розчиніть у ній дріжджі та цукор. Залиште дріжджі на 10-15 хвилин активізуватися. На поверхні води через 5 хвилин мають з’явитися бульбашки. Якщо цього не сталося, дріжджі доведеться замінити і повторити процедуру.
- Змішайте борошно із сіллю. Влийте опару в борошняну суміш невеликими порціями. Замісіть м’яке тісто, скачайте в кулю і залиште підходити під рушником у теплому місці, поки будете готувати начинку.
- Наріжте куряче філе на невеликі шматочки. Наріжте цибулю великими кубиками.
- Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте подрібнену цибулину до прозорості. Викладіть до цибулі куряче м’ясо. Перемішайте. Смажте до готовності курки. Посоліть і поперчіть наприкінці приготування.
- У начинку китайських пиріжків замість солі можна влити трохи соєвого соусу. Додайте також за бажання такі спеції, як імбир, кунжут, кмин, коріандр або кардамон.
- Скачайте з тіста ковбаску. Розділіть її на невеликі круглі грудочки.
- Зробіть із тіста коржі долонею або злегка розкачайте кульки качалкою. Викладіть у центр кожного коржа начинку. Не забувайте, що потрібно буде скріпити краї тіста, тому не кладіть занадто багато начинки.
- Перекладіть пиріжки в чашу пароварки швом донизу. Налийте воду в пароварку і поставте таймер на 40 хвилин.
Китайські пиріжки займають важливе місце в китайській культурі. Їх часто готують на свята, особливо на Китайський Новий рік, оскільки вони символізують удачу, достаток і щастя.
Подача цих пиріжків на святковому столі символізує бажання добробуту та процвітання для всієї родини.
Секрет успіху китайських пиріжків — у їхній здатності поєднувати прості інгредієнти з унікальними методами приготування, що дозволяє створювати справжній гастрономічний шедевр.
Вони підкорюють як серця місцевих жителів, так і гостей з усього світу, стаючи важливим елементом китайської кулінарної спадщини.
Також спробуйте цей рецепт та приготуйте ліниві пиріжки з фаршем.