SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти

Китайські пиріжки: готуєму традиційну азіатську страву

Парові пиріжки їдять за допомогою китайських паличок. До страви подайте свіжі овочі та зелень

SABRINA
1 Жовтня 2024
Рецепти
0
Китайські пиріжки

Китайські пиріжки / Фото: sabrina.com.ua

Поширити

Китайські пиріжки можуть містити найрізноманітніші начинки: від традиційного фаршу до більш екзотичних варіантів з морепродуктами або овочами.

Печені пиріжки з яблуками

Популярними є також вегетаріанські варіанти з тофу, шпинатом або грибами. Для тих, хто полюбляє солодощі, китайські пиріжки можуть бути наповнені пастою з червоної квасолі або кунжутним кремом.

Рецепт рису для суші в домашніх умовах

Як зварити рис на суші

Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома

Рецепт шу

Традиційні китайські пиріжки зовні трохи нагадують грузинські хінкалі або азіатські манти. Це невеликі круглі вироби з тонкого дріжджового тіста з соковитою м’ясною начинкою.

Покласти в ці пиріжки можна будь-яке м’ясо: яловичину, індичку, свинину або баранину. Ми вибрали курку. За бажання також додайте в начинку гриби або рис, вийде ще смачніше й ситніше.

Готуються китайські пиріжки не дуже складно. А через приготування в пароварці пиріжки вийдуть красивого білого кольору.

Інгредієнти

  • Куряче філе — 100 г
  • Пшеничне борошно хлібопекарське — 160 г
  • Сухі дріжджі — 2 г
  • Цукор — 0.5 ч. л
  • Вода — 50 мл
  • Ріпчаста цибуля — 40 г
  • Рослинна олія — 0.5 ст. л
  • Сіль — 2 дрібки
  • Чорний перець мелений — на смак

Покрокові інструкції

  1. Помийте та обсушіть куряче філе. Очистіть цибулю від лушпиння. Просійте борошно. Підготуйте пароварку.
  2. Розігрійте воду приблизно до 37-40 °C, тобто трохи вище температури тіла. Розчиніть у ній дріжджі та цукор. Залиште дріжджі на 10-15 хвилин активізуватися. На поверхні води через 5 хвилин мають з’явитися бульбашки. Якщо цього не сталося, дріжджі доведеться замінити і повторити процедуру.
  3. Змішайте борошно із сіллю. Влийте опару в борошняну суміш невеликими порціями. Замісіть м’яке тісто, скачайте в кулю і залиште підходити під рушником у теплому місці, поки будете готувати начинку.
  4. Наріжте куряче філе на невеликі шматочки. Наріжте цибулю великими кубиками.
  5. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте подрібнену цибулину до прозорості. Викладіть до цибулі куряче м’ясо. Перемішайте. Смажте до готовності курки. Посоліть і поперчіть наприкінці приготування.
  6. У начинку китайських пиріжків замість солі можна влити трохи соєвого соусу. Додайте також за бажання такі спеції, як імбир, кунжут, кмин, коріандр або кардамон.
  7. Скачайте з тіста ковбаску. Розділіть її на невеликі круглі грудочки.
  8. Зробіть із тіста коржі долонею або злегка розкачайте кульки качалкою. Викладіть у центр кожного коржа начинку. Не забувайте, що потрібно буде скріпити краї тіста, тому не кладіть занадто багато начинки.
  9. Перекладіть пиріжки в чашу пароварки швом донизу. Налийте воду в пароварку і поставте таймер на 40 хвилин.

Китайські пиріжки займають важливе місце в китайській культурі. Їх часто готують на свята, особливо на Китайський Новий рік, оскільки вони символізують удачу, достаток і щастя.

Подача цих пиріжків на святковому столі символізує бажання добробуту та процвітання для всієї родини.

Секрет успіху китайських пиріжків — у їхній здатності поєднувати прості інгредієнти з унікальними методами приготування, що дозволяє створювати справжній гастрономічний шедевр.

Вони підкорюють як серця місцевих жителів, так і гостей з усього світу, стаючи важливим елементом китайської кулінарної спадщини.

Також спробуйте цей рецепт та приготуйте ліниві пиріжки з фаршем.

Цікаві новини:

Буряковий квас рецепт
Рецепти

Буряковий квас

Як приготувати цвітну капусту на сковороді
Рецепти

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Як видалити акаунт в Telegram
Корисні поради

Як видалити акаунт в Telegram за 3 кроки

Гороскоп на 2026 рік Овен — як Червоний Вогняний Кінь вплине на знак зодіаку Овен
Гороскоп на рік

Гороскоп на 2026 рік Овен

Фаза Місяця 11 січня 2025

Фаза Місяця 11 січня 2025: сьогодні планета подарує енергію та натхнення

Як відбивати м'ясо

Як відбивати м’ясо, щоб бризки не розліталися на всі боки: корисні лайфхаки

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!