Приготувати курячі нагетси в духовці дуже легко. Для цього вам не доведеться довго маринувати м’ясо або використовувати особливу техніку.
Шматочки курки під час запікання виходять дуже смачними, а завдяки паніровці — хрусткими. Вони прекрасні не тільки в теплому вигляді, а й після того, як охолонуть.
Особливо сильно така страва подобається дітям, а подавати їх можна як закуску на домашній вечірці з часниковою заправкою або кетчупом. До речі, рецепти соусів можна підглянути на нашому сайті.
Інгредієнти
- Філе курки — 3 шт;
- Грецький йогурт — 500 г;
- Яйце — 2 шт;
- Червоний солодкий перець — 1 ч.л;
- Червоний гострий перець — 0,5 ч.л;
- Часник гранульований — 1 ч.л;
- Кукурудзяні пластівці — 300 г;
- Вершкове масло — 1 ст.л.
Рецепт
- Ретельно промийте курячі грудки під проточною водою, а потім наріжте їх смужками приблизно 2 на 5 сантиметрів.
- Притрусіть курку спеціями та сіллю, а яйця збийте в глибокій мисці за допомогою вінчика з йогуртом, меленим перцем і часником.
- Курячі шматочки викладіть у приготований маринад, накрийте кришкою і відправте в холодильник на 30 хвилин, а краще на ніч.
- Кукурудзяні пластівці ретельно подрібніть у блендері або вручну молотком для м’яса. Кожен шматочок курки обваляйте в отриманому паніруванні.
- Деко накрийте пергаментним папером і викладіть на нього курочку. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 15-20 хвилин.
- Приблизно через 5 хвилин після початку готування потрібно перевернути їх і змастити розтопленим вершковим маслом або скропити оливковою олією.
- Випікайте доти, доки нагетси не набудуть апетитного золотистого відтінку. Смачного!
Подавайте готову закуску з картоплею фрі або домашнім салатом. Якщо бажаєте надати нотку пікантності, тоді рекомендуємо пригощати нагетсами з соусом “Тисяча островів”.