SABRINA
  • Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Випічка
    • Тісто
    • Десерти
    • Соуси
  • Сонник
  • Поради
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Поради
Головна Рецепти

Курячі грудки в духовці: від одного запаху слинки потечуть

Завдяки швидкому процесу приготування цей рецепт стане улюбленим варіантом для зайнятих днів, коли хочеться смачно поїсти без зайвих зусиль

Галас Ірина Галас Ірина
13 Березня 2025
Рецепти, Основні страви
0
Як приготувати курячі грудки в духовці

Як приготувати курячі грудки в духовці / Фото: houseofnasheats.com

12
РЕПОСТІВ
31
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Курячі грудки в духовці – один із найпростіших та найсмачніших способів приготування соковитого м’яса з ніжним вершковим соусом.

  • Рецепт омлета з сиром: ніжна страва за кілька хвилин

Цей рецепт курячих грудок у вершковому соусі з в’яленими помідорами та пармезаном підкорить своїм смаком.

Завдяки швидкому приготуванню він ідеально підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Усього 30 хвилин – і страва готова!

Рецепт сирників

Рецепт сирників — класика української кухні на сніданок

Рецепт млинців без борошна

Рецепт млинців без борошна — для тих, хто цінує легкість і здоров’я

Секрет цієї страви – у вершковому соусі, який надає курячому м’ясу неймовірну м’якість.

В’ялені помідори додають приємну кислинку, а пармезан створює насичений сирний смак.

Як запекти курячі грудки в духовці, щоб вони залишилися соковитими? Головне – не пересушити м’ясо, а додати достатньо вершків і спецій для ідеальної текстури.

Якщо залишаться залишки, зберігайте їх у герметичному контейнері в холодильнику до 3-4 днів.

Найкраще розігрівати курячі грудки в духовці, накривши фольгою, щоб зберегти їхню соковитість.

Також можна заморожувати на строк до місяця, якщо використовуєте вершки з високим вмістом жиру.

Перед подачею достатньо підігріти курячі грудки в мікрохвильовці або духовці – і смачна вечеря знову готова!

Інгредієнти

  • Курячі грудки (без кісток та шкіри) – 4 шт. (або 2 великі, розрізані навпіл)
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Борошно – ¼ склянки
  • Часник (дрібно нарізаний) – 3-4 зубчики
  • Курячий бульйон – 1 склянка
  • Вершки (жирні) – 1 склянка
  • Пармезан (свіжо натертий) – ½ склянки (розділити на дві частини)
  • В’ялені помідори (подрібнені) – ½ склянки (1 банка 200 г, злити рідину)
  • Італійські трави – 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець – ½ ч. л.
  • Червоний перець пластівцями – ¼ ч. л.
  • Базилік (тонко нарізаний) – ¼ склянки
  • Відварена паста або картопляне пюре – для подачі

Покрокові інструкції

  1. Приправити курячі грудки сіллю, а потім обваляти їх у борошні, струсити зайве. Це допоможе створити ніжну скоринку та зробить м’ясо соковитішим.
  2. Розігріти сковороду на середньому вогні, влити оливкову олію. Обсмажити курку 4-5 хвилин з кожного боку до появи золотистої скоринки. Не переповнювати сковороду, готувати в два етапи, якщо потрібно. Перекласти на тарілку.
  3. Додати в сковороду подрібнений часник і обсмажити 30 секунд до появи аромату. Влити курячий бульйон і лопаткою зіскребти всі припечені шматочки зі дна – це додасть соусу насиченості.
  4. Влити вершки, додати ¼ склянки пармезану, в’ялені помідори, італійські трави, чорний перець і пластівці червоного перцю. Помішуючи, довести до кипіння, щоб смаки поєдналися.
  5. Повернути курку в соус і продовжити готувати на середньому вогні 5-8 хвилин, поки температура всередині м’яса не досягне 75°C. Рецепт курячих грудок у вершковому соусі з в’яленими помідорами виходить особливо ніжним і ароматним.
  6. Посипати готову страву базиліком, рештою пармезану та за бажанням додатковими пластівцями червоного перцю. Подавати з пастою або картопляним пюре.

Корисні поради

Щоб курячі грудки залишилися соковитими, варто не пересушувати їх на сковороді. Спочатку обсмажити до рум’яної скоринки, а потім довести до готовності у вершковому соусі.

Для більш насиченого смаку можна додати трохи білого сухого вина під час приготування соусу – це зробить аромат глибшим.

Пармезан краще використовувати нещодавно натертий, оскільки він краще плавиться і додає страві ніжної текстури.

В’ялені помідори можна замінити на свіжі, але тоді соус вийде менш насиченим. Якщо хочеться більш вираженого смаку, варто вибирати помідори у маслі.

Подавати курку найкраще з пастою, пюре або рисом – вони добре вбирають соус і доповнюють ніжний смак страви.

Якщо соус вийшов занадто густим, можна розбавити його додатковим курячим бульйоном або вершками.

Для любителів гострого варто додати більше пластівців червоного перцю або використовувати дрібку каєнського перцю.

Якщо залишилися залишки, їх можна зберігати в холодильнику до 3-4 днів. Перед розігріванням краще додати трохи вершків або молока, щоб соус не загуснув занадто сильно.

Поширені запитання (FAQ)

Чи можна приготувати рецепт курячих грудок у вершковому соусі без вершків?

Так, вершки можна замінити на грецький йогурт, молоко з додаванням трохи борошна або навіть кокосові вершки, якщо хочеться отримати ніжний, але менш жирний соус.

Як зробити курячі грудки максимально соковитими?

Щоб м’ясо залишалося ніжним, його не варто пересмажувати.

Обсмажувати грудки потрібно на середньому вогні до золотистої скоринки, а потім тушкувати у вершковому соусі, щоб воно ввібрало смак та зберегло соковитість.

Які спеції краще використовувати для цієї страви?

До вершкового соусу добре підходять італійські трави, базилік, орегано, часник, чорний та червоний мелений перець, а також діжонська гірчиця для глибшого смаку.

Чи можна використовувати курячі стегна замість грудок?

Так, курячі стегна роблять страву ще більш соковитою. Проте їх потрібно трохи довше обсмажувати, щоб м’ясо рівномірно просмажилося.

Також зберігайте рецепт тіста на пельмені, щоб приготувати ідеальну основу без клопоту.

Галас Ірина

Галас Ірина

Спеціалізується на кулінарній тематиці вже понад 10 років. Написала сотні тисяч смачних і корисних рецептів, і продовжує їх старанно вишукувати для читачів SABRINA. Дотримується правильного харчування і здорового способу життя.

Цікаві новини:

Кращий рецепт млинців
Рецепти

Кращий рецепт млинців — гарантований результат навіть у новачків

Рецепт лазаньї
Рецепти

Рецепт лазаньї — класика, яку готую для всієї родини

Наступний запис
Що треба прати в холодній воді

9 речей, які завжди потрібно прати в холодній воді

Гороскоп Таро на 30 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку: розклад Таро онлайн
Гороскоп на сьогодні

Гороскоп Таро на 30 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку

Найщасливіший знак Зодіаку 30 квітня 2025: що віщує гороскоп на сьогодні
Гороскоп на сьогодні

Найщасливіший знак Зодіаку 30 квітня 2025: На кого впадуть можливості

Як очистити кеш і файли cookie на Android
Корисні поради

Як очистити кеш і файли cookie на Android?

Як очистити кеш на айфоні
Корисні поради

Як очистити кеш на айфоні: покрокова інструкція

SABRINA

Точний гороскоп на місяць, рік: любовний, фінансовий гороскоп та прогнози астрологів. Новини здоров'я, рецепти на кожен день та корисні поради

Співробітництво: sabrina[собака]sabrina.com.ua

  • Політика конфіденційності
  • Угода користувача

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!

Привіт!

Увійдіть до свого облікового запису нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути пароль.

Увійти
  • Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!