SABRINA
  • Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Випічка
    • Тісто
    • Десерти
    • Соуси
  • Сонник
  • Поради
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Поради
Головна Рецепти

Холодець із яловичини: ідеальна страва для застілля

Приготуйте холодець за цим рецептом і переконайтесь, що ця страва стане постійним гостем на вашому столі, викликаючи захоплення у всіх гостей

SABRINA SABRINA
22 Жовтня 2024
Рецепти
0
Холодець із яловичини

Холодець із яловичини

36
РЕПОСТІВ
94
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поширити

Холодець із яловичини — це традиційна українська страва, яка завжди приносить атмосферу святкового застілля.

  • Качка з яблуками: соковита страва на святковий стіл

Він поєднує в собі насичений смак бульйону та ніжну текстуру яловичини, яка буквально тане в роті.

Ця страва, як і багато кулінарних класиків, має свої секрети, і якщо їх дотримуватися, ви отримаєте ідеальний холодець, який відмінно підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.

Рецепт сирників

Рецепт сирників — класика української кухні на сніданок

Рецепт млинців без борошна

Рецепт млинців без борошна — для тих, хто цінує легкість і здоров’я

Приготуйте холодець зі свіжої яловичини з мінімумом інгредієнтів, і він стане улюбленою стравою всієї родини.

Холодець із яловичини рецепт

Холодець із яловичини — це не тільки смачно, а й дуже поживно. Бульйон, настояний на м’ясі, багатий на колаген, який корисний для суглобів і шкіри.

Така страва стане справжньою окрасою будь-якого свята або родинного обіду.

А найголовніше — її можна приготувати заздалегідь, що дає можливість зайнятися іншими стравами під час святкової підготовки.

Приготуйте холодець за цим рецептом і переконайтесь, що ця страва стане постійним гостем на вашому столі, викликаючи захоплення у всіх гостей!

Інгредієнти

  • Голяшка яловича — 1 кг
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Корінь петрушки — 1 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Чорний перець горошком — на смак
  • Сіль — на смак

Інструкції

  1. М’ясо розрубати на частини та вимочити у холодній воді протягом 5 годин.
  2. М’ясо помити, покласти в каструлю, залити водою з розрахунку 2 літри на 1 кг м’яса.
  3. Накрити каструлю кришкою, довести до кипіння і варити на повільному вогні 6 годин, час від часу знімаючи піну. Овочі очистити, помити й крупно нарізати.
  4. Приблизно за годину до закінчення варіння додати в бульйон моркву, цибулю, корінь петрушки, лавровий лист і перець.
  5. Продовжувати варити до тих пір, поки м’ясо не буде легко відділятися від кістки.
  6. Зняти з поверхні весь жир, вийняти лавровий лист, м’якоть відокремити від кістки, пропустити через м’ясорубку або дрібно порубати. М’якоть змішати з процідженим бульйоном і посолити.
  7. Перемішати та розлити в посуд. Поставити холодець в холодильник на 10 годин.

Як приготувати смачний холодець з яловичини

Підготовка до приготування холодцю розпочинається з вибору найкращих інгредієнтів. Головна родзинка холодцю полягає в тривалій варці м’яса, завдяки якій бульйон стає насиченим, а холодець ідеально застигає.

Варто звернути увагу на те, що чим довше м’ясо вариться на повільному вогні, тим ароматнішим і густішим буде бульйон. Ось чому процес приготування займає кілька годин.

М’ясо, морква, цибуля і лавровий лист — це ідеальний базовий набір для приготування. Проте ви завжди можете додати свої улюблені спеції або трави, щоб надати страві свого неповторного смаку.

Овочі, додані до бульйону, надають йому ніжного аромату, а яловичина, яка довго тушкується, стає надзвичайно м’якою і соковитою.

Поради для ідеального холодцю

Щоб він ідеально застиг без додаткового використання желатину, важливо дотримуватися правильної пропорції води та м’яса.

Чим менше води ви використовуєте, тим більш концентрованим і наваристим вийде бульйон. Також не забувайте знімати піну під час приготування — це допоможе зробити бульйон прозорим, що додасть естетики готовій страві.

Ще один секрет полягає в охолодженні. Щойно ви розіллєте бульйон із м’ясом у форми, важливо залишити холодець у холодному місці на 8-10 годин, щоб він добре застиг.

Найкраще подавати холодець охолодженим разом із хріном або гірчицею, що додасть пікантності до смаку.

Також пропонуємо вивчити рецепт в’яленої свинини, зусилля від приготування якої виправдають всі ваші очікування.

SABRINA

SABRINA

Якщо ви шукаєте гороскоп онлайн, де професійний підхід поєднується з інтуїцією, ви знайшли своє місце. На нашому сайті ми пропонуємо не лише детальні передбачення на кожен день, тиждень і рік, а й глибоке занурення у світ астрології. Наші матеріали допоможуть вам краще зрозуміти вплив зірок на ваше життя. А для тих, хто хоче збалансувати духовне з матеріальним, ми також пропонуємо смачні рецепти на кожен день, які додадуть нотку гармонії у вашу буденність.

Цікаві новини:

Кращий рецепт млинців
Рецепти

Кращий рецепт млинців — гарантований результат навіть у новачків

Рецепт лазаньї
Рецепти

Рецепт лазаньї — класика, яку готую для всієї родини

Наступний запис
Як правильно варити яйця

Як правильно варити яйця: детальні поради для ідеального результату

Please login to join discussion
Гороскоп Таро на 30 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку: розклад Таро онлайн
Гороскоп на сьогодні

Гороскоп Таро на 30 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку

Найщасливіший знак Зодіаку 30 квітня 2025: що віщує гороскоп на сьогодні
Гороскоп на сьогодні

Найщасливіший знак Зодіаку 30 квітня 2025: На кого впадуть можливості

Як очистити кеш і файли cookie на Android
Корисні поради

Як очистити кеш і файли cookie на Android?

Як очистити кеш на айфоні
Корисні поради

Як очистити кеш на айфоні: покрокова інструкція

SABRINA

Точний гороскоп на місяць, рік: любовний, фінансовий гороскоп та прогнози астрологів. Новини здоров'я, рецепти на кожен день та корисні поради

Співробітництво: sabrina[собака]sabrina.com.ua

  • Політика конфіденційності
  • Угода користувача

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!

Привіт!

Увійдіть до свого облікового запису нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути пароль.

Увійти
  • Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!