Дубайський шоколад буквально підірвав соціальні мережі всього світу.
- Домашня карамель за рецептом Гордона Рамзі: класичний рецепт за 10 хвилин
Користувачі не тільки публікували свої рецепти десертів, але й активно ласували вже готовими солодощами з докладними оглядами на них.
Феномен виявився не випадковим, адже він дійсно дуже смачний, хоч і не варто захоплюватися ним, якщо намагаєтеся схуднути.
Той самий, оригінальний рецепт дубайського шоколаду вперше представила кондитер Сара Хамуда.
Його відрізняє від інших подібних кулінарних шедеврів додавання пасти з фісташок.
Сьогодні приготувати дубайський шоколад вдома може кожен.
Що кладуть в дубайський шоколад?
Молочний шоколад. Рекомендуємо вибирати бренд, який дійсно піклується про своїх покупців, використовує тільки якісний продукт. Завжди дивіться на склад і віддавайте перевагу варіантам без зайвих добавок.
Тісто катаіфі. Швидше за все, доведеться витратити час на пошук місць, де воно продається. Це можуть бути спеціалізовані магазинчики, які імпортують закордонні товари.
Фісташкова паста. Зверніть увагу, що вона містить набагато більше цукру, а на смак ближча до розрекламованої Нутелли.
Тахіні. Паста з кунжуту з горіхово-солонуватим присмаком. Вона допоможе злегка збити зайву солодкість і додасть пікантну нотку.

Як приготувати дубайський шоколад
Тісто потрібно спочатку крупно нарізати на шматочки, після чого відправити обсмажуватися на вершковому маслі до тих пір, поки воно не покриється хрусткою скоринкою золотистого кольору.
Тільки потім можете перекласти його в глибокий посуд і змішати з двома видами пасти.
Закип’ятіть воду в каструлі, зверху поставте металеву миску зі шматочками шоколаду. Нехай він розтопиться на водяній бані.
Не забувайте постійно помішувати. Після за бажанням додайте до нього зелений харчовий барвник і полийте формочки хаотичними рухами.
Розтопіть таким же чином молочний шоколад, розподіліть його по формах тонким шаром, в тому числі й по краях. Відправте заморожуватися в морозильну камеру або в холодильник.
Додайте пасту з фісташок у форму рівним шаром. Зверху полийте шоколадом, що залишився.
Щоб вирівняти поверхню, використовуйте кондитерську лопатку, так буде зручніше. Охолодіть до повного застигання, після чого витягніть з форми й насолоджуйтеся.
Рецепт дубайського шоколаду
Зовсім не дивно, що цей десерт став настільки вірусним. Це чиста насолода в кожному шматочку, з ніжною, хрусткою текстурою.
Найголовніше — не забути про силіконові формочки. Незвичайним, але популярним компонентом у частуванні стане кардамон.
Це не обов’язково, але спробуйте додати в суміш з катаіфі половину чайної ложки меленого кардамону.
Ще одним смачним доповненням стане сушена полуниця. Шматочки можна як додати всередину в саму начинку, так і зверху, щоб зовні плитки вийшли ще красивішими.

Дубайський шоколад склад
- Вершкове масло — 45 г
- Тісто катаіфі — 140 г
- Фісташкова паста — 200–225 г
- Тахіні (кунжутна паста) — 2 ст. л.
- Сіль — ¼ ч. л.
- Білий шоколад (краплі) — 30 г
Як приготувати дубайський шоколад вдома
- На сковороді з антипригарним покриттям розтопіть 2 столові ложки вершкового масла. Встановіть середній вогонь. Викладіть туди нарізане тісто. Регулярно помішуйте, обсмажуйте його приблизно 10 хвилин до золотистого кольору з усіх боків. Викладіть в окремий посуд після цього.
- Змішайте його з фісташковою пастою, тахіні та сіллю, щоб вийшла однорідна маса.
- Невелику каструлю наповніть наполовину водою, закип’ятіть її на середньому вогні. Зверху поставте стійку до високих температур миску для водяної бані. Додайте шоколадні шматочки, щоб розтопити їх.
- Влийте пару крапель харчового барвника, якщо хочете, а потім дно формочок полийте різкими рухами, щоб створити гарний візерунок. Дайте формочкам повністю охолонути!
- Четверту частину молочного шоколаду відкладіть. Розтопіть основну частину на водяній бані до повного розчинення, тільки після цього додайте відкладені шматочки. Розподіліть його тонко по формах і стінках. Зверніть увагу, що потрібно саме розподілити, а не залити їх повністю! Знову заморозьте їх. Нехай вони постоять в холодильнику хоча б 10 хвилин.
- Викладіть рівномірно начинку, полийте залишками розтопленого шоколаду. Кондитерським скребком приберіть залишки, щоб сформувати рівну поверхню. Відправте охолоджуватися хоча б на 40 хвилин. Дістаньте плитки та подавайте.
Як бачите, рецепт дубайського шоколаду в домашніх умовах взагалі не вимагає ніяких особливих кулінарних навичок, ні майстерності в області приготування десертів.
І якщо ви думали, що створювати щось смачне складно, то повірте, з нашими докладними інструкціями ви впораєтесь з абсолютно будь-якими стравами.
Взяти, наприклад, італійський тірамісу. Раніше ми вже пояснили, як його готувати настільки доступно, що впораються навіть діти. Спробуйте і ви!