SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти Десерти

Домашній торт з шоколадом і горіхами: смак, що захоплює з першого шматочка

Шоколадно-горіховий торт можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів, але будьте готові до того, що він зникне набагато швидше — настільки він смачний!

Галас Ірина
15 Листопада 2024
Десерти, Рецепти, Торти
0
Домашній торт з шоколадом і горіхами

Домашній торт з шоколадом і горіхами / Фото: sabrina.com.ua

Поширити

Шоколадно-горіховий торт — це ідеальне поєднання насиченого шоколадного смаку і хрусткої текстури горіхів.

  • Пікантний шоколадний мус із чилі та з ноткою фісташками

Такий торт можна готувати на святковий стіл або просто, щоб побалувати себе та рідних.

Завдяки збалансованій структурі крему і м’якому бісквіту, кожен шматок буквально тане в роті.

Рецепт рису для суші в домашніх умовах

Як зварити рис на суші

Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома

Рецепт шу

А хрусткі горіхи додають цій насолоді особливого шарму. Дізнаймося, як приготувати цей десерт власноруч.

Домашній торт з шоколадом і горіхами

Цей шоколадно-горіховий торт — ідеальний вибір для любителів насичених десертів з легким горіховим акцентом.

Рецепт простий у приготуванні, але результат вас приємно здивує: ніжний бісквіт, повітряний крем і ароматна глазур створюють гармонійне поєднання смаків.

Горіхи, якими його посипають, не тільки надають особливу текстуру, але й чудово поєднуються з шоколадним смаком.

Інгредієнти

Для бісквіта:

  • Борошно — 1,5 склянки
  • Згущене молоко — 0,5 банки
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 1 склянка
  • Сметана — 1 склянка
  • Сода — 0,5 ч. ложки
  • Какао — 3 ч. ложки

Для крему:

  • Згущене молоко — 0,5 банки
  • Вершкове масло — 100 г
  • Какао — 2 ч. ложки
  • Ванільний цукор — 1 пакетик

Для глазурі:

  • Сметана і цукор — по 3 ст. ложки
  • Какао — 1 ч. ложка
  • Фундук або волоські горіхи — 1 склянка

Спосіб приготування

  1. Погасіть соду в сметані й залиште на кілька хвилин. Яєчні білки відокремте від жовтків.
  2. Білки збийте з половиною склянки цукру до стійких піків, а жовтки збийте з рештою цукру до утворення світлої, пишної маси.
  3. Поступово з’єднайте білки з жовтками, обережно перемішуючи. Додайте погашену соду, сметану і згущене молоко, ще раз акуратно перемішайте.
  4. Просійте борошно і какао, поступово додайте до яєчної маси, обережно перемішуючи лопаткою, щоб не зруйнувати пухку структуру. Тісто має бути однорідним і гладким.
  5. Вилийте тісто в змащену маслом форму для випічки та випікайте в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин. Перевірте готовність бісквіта зубочисткою — вона має виходити сухою. Дайте бісквіту охолонути, а потім розріжте його на 3 коржі.
  6. Вершкове масло розм’якшите при кімнатній температурі. Додайте до масла згущене молоко, ванільний цукор і какао. Збивайте крем до однорідної консистенції, поки він не стане легким і повітряним.
  7. Змастіть кожен корж приготованим кремом, щедро наносивши його на поверхню. Складіть коржі один на одного.
  8. У невеликій каструлі змішайте сметану, цукор і какао. Поставте на водяну баню і, постійно помішуючи, доведіть до густої консистенції. Це займе приблизно 5 хвилин. Зніміть глазур з вогню і дайте трохи охолонути.
  9. Полийте глазур’ю, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Посипте подрібненими горіхами, що додадуть йому особливого смаку і хрусткості.

Такий смаколик стане ідеальним вибором для святкового столу чи домашньої вечірки. Приготуйте його до дня народження, ювілею або просто, щоб потішити себе і своїх близьких. Завдяки детальним інструкціям, ви легко створите цей смачний десерт у себе на кухні.

Шоколадно-горіховий торт можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів, але будьте готові до того, що він зникне набагато швидше — настільки він смачний!

А фанатам вишуканих десертів гарантовано сподобається торт Червоний оксамит, рецепт приготування якого SABRINA вже додала.

Цікаві новини:

Буряковий квас рецепт
Рецепти

Буряковий квас

Як приготувати цвітну капусту на сковороді
Рецепти

Як приготувати цвітну капусту на сковороді

Як зберегти кріп на зиму
Корисні поради

Як зберегти кріп на зиму

Як видалити акаунт в Telegram
Корисні поради

Як видалити акаунт в Telegram за 3 кроки

Гороскоп на 20 березня 2025 для всіх знаків Зодіаку: гороскоп на сьогодні

Гороскоп на 20 березня 2025: Овни – не ховайте емоції, Близнюки – звільніть простір

Гороскоп на 12 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку: гороскоп на сьогодні

Гороскоп на 12 квітня 2025 для всіх знаків Зодіаку

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!