Айва — популярні ласощі у всіх, хто любить терпкі солодощі. На смак вона терпка, ароматна і має ні з чим не порівнянний запах. Будь то варення з айви або кисіль: вони добре поєднуються з багатьма стравами. Високий вміст пектину в плодах ідеально підходить для желювання. Тому з нею виходять ідеальні десерти пружної форми.
Інгредієнти
- Айва — 2 великих плоди;
- Цукор — 300 г;
- Сік лимона — 2 ст. л;
- Мелена кориця — ⅓ ч. л.
Варення з айви з корицею — рецепт
- Айву вимити, обсушити, серцевини з насінням видалити, м’якоть нарізати часточками.
Підготовлену айву в сотейнику з товстим дном залити водою так, щоб вона її ледь покривала. - Айву довести до кипіння і варити 10 хвилин.
- Плоди за допомогою шумівки перекласти в інший посуд.
- Відібрати 150 мл води, в якій варилася айва, додати цукор, корицю, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
- Викласти в сироп айву і готувати на повільному вогні 15 хвилин. Додати сік лимона, варити ще 5 хвилин і зняти з вогню. Варення розкласти по підготовлених банках.