Корисні властивості оливкової олії широко відомі: вона знижує рівень “поганого холестерину” і допомагає контролювати високий кров’яний тиск, покращує травлення, ефективна для профілактики діабету і раку грудей, завдяки фенольним сполукам. І це ще не всі благотворні ефекти для організму.
У рецепті домашнього морозива, яким поділився Vogue Mexico, оливкова олія поєднується, серед іншого, з рослинним молоком і медом — останній, втім, можна замінити на темний шоколад або органічне какао.
Інгредієнти
- Оливкова олія Extra Virgin – 125 мл;
- Яєчні жовтки – 6 шт;
- Рослинне молоко – 250 г;
- Вершки – 250 г;
- Мед – 100 г.
Покроковий рецепт приготування
- Збийте яєчні жовтки до утворення піни.
- У каструлі на дуже слабкому вогні злегка підігрійте молоко і мед, поки вони не змішаються повністю. Додайте вміст до раніше збитих жовтків. Постійно помішуйте.
- Влийте цю суміш назад у каструлю і знову підігрійте – на дуже слабкому вогні, без кип’ятіння. Не припиняючи помішувати і, отримавши кремову текстуру, зніміть масу з вогню, дайте охолонути.
- Поступово додавайте до неї вершки, помішуючи круговими рухами. Потім – основний інгредієнт, оливкову олію першого віджиму, інтенсивно розмішуйте все за тією ж схемою.
- Покладіть суміш у морозилку на годину, щоб вона охолола, але ще не замерзла.
- Дістаньте контейнер і добре перемішайте вміст, щоб не утворювалися кристали льоду і морозиво було однорідним. Повторіть це ще три-чотири рази з інтервалами в годину. Перед подачею трохи збризніть морозиво оливковою олією.