Ці шоколадні цукерки мають неймовірно багатий смак і аромат. Наповнені чорносливом і вкриті гірким шоколадом, вони являють собою чарівні ласощі для справжніх поціновувачів десертів.
⚡ Зміст
Якщо ви шукаєте рецепт домашнїх ласощів, які можна дарувати друзям і близьким, ці шоколадні цукерки — саме те, що вам потрібно. За бажанням можете додати кольорову посипку, щоб зробити їх більш святковими, замініть темний шоколад на вершковий молочний або спробуйте приготувати цей рецепт з карамельним соусом усередині.
Інгредієнти
- Гіркий шоколад — 50 г;
- Чорнослив — 60 г;
- В’ялена журавлина — 40 г;
- Маршмеллоу — 30 г;
- Білий кунжут — 20 г;
- Вершкове масло — 50 г;
- Пісочне печиво — 80 г;
- Молочний шоколад — 50 г.
Для подачі:
- Кондитерська посипка — за бажанням.
Рецепт
- Підготуйте для приготування пластикову форму з-під будь-яких цукерок. Шоколад можна взяти будь-який — молочний, темний, білий, з горіхами і без. Ми використовуємо темний і молочний з горіхами.
- Подрібніть печиво на крихту.
- Промийте чорнослив і в’ялену журавлину. Наріжте сухофрукти на дрібні шматочки.
- Розламайте на скибочки обраний шоколад, викладіть у сотейник та додайте вершкове масло. Розтопіть на водяній бані. Зніміть із плити, а потім всипте крихту з печива. Додайте чорнослив і журавлину.
- Подрібніть маршмеллоу і додайте до решти інгредієнтів.
- Кунжут обсмажте на сухій сковороді. Всипте до шоколаду. Ретельно перемішайте.
- Візьміть пластикову форму для цукерок, збризніть водою. Розкладіть основу для цукерок по формах і приберіть у холодильник для застигання.
- Через годину дістаньте цукерки. Вони будуть ще м’які. У кожну цукерку викладіть по 1-2 кондитерських намистини. Злегка втопіть їх в цукерковій масі та відправте в холодильник ще на пару годин.
- Перекладіть застиглі цукерки з форми в контейнер.
- Подавайте цукерки охолодженими.