Буряковий квас вважається одним з найкорисніших для здоров’я напоїв, які можна приготувати вдома без особливих зусиль.
Дієтична страва №1: Салат з тунцем і огірком
Для цього знадобляться базові продукти — безпосередньо сам буряк, очищена питна вода, житній хліб або закваска.
Рецепт бурякового квасу передбачає ферментацію, так що після неї в напої з’являться ті самі впізнавані нотки з кислинкою.
Багатий вітамінний склад давно перетворив його на легендарне частування. Користь квасу з буряка незаперечна, адже в ньому є вітаміни B, C, а також калій, магній і не тільки.
Якщо пити його хоч зрідка, можна допомогти своєму кишечнику, знизити артеріальний тиск і оздоровити печінку.
Не дивно, що він нерідко стає порятунком для всіх, хто потребує повного очищення тіла зсередини та нормалізації метаболізму.
Приготувати буряковий квас в домашніх умовах легко, адже вам потрібно лише нарізати овоч, залити його водою, а потім залишити на день-два зі шматочками житнього хліба.
Напій буде готовий до вживання через цей час, а пити його можна як є або створювати на його основі холодні супи.
Що потрібно на буряковий квас
- Буряк — 500 г
- Вода — 2 л
- Хліб житній — 40 г
- Цукор — 1 ст.л.
- Сіль — 1 ч.л.
- Часник — 1 зубчик
- Ізюм — 5 шт.

Рецепт бурякового квасу
- Добре промийте буряк, видаліть шкірку, наріжте великими кубиками або скибочками. Намагайтеся нарізати не надто дрібно, інакше у вас не вийде приготувати квас з буряка без каламутної домішки та неприємного присмаку.
- Класичний рецепт бурякового квасу вимагає декількох родзинок на дні, тому не пропускаємо цей момент. Так бродіння запуститься більш активно.
- Викладіть шматочки буряку в банку 3 л — заповніть її місткість на 1/2.
- Заздалегідь закип’ятіть воду, щоб вона встигла охолонути, поки ви готуєте основний продукт. Залийте її в банку, всипте чайну ложку солі, цукор, покладіть шматок житнього хліба.
- Накрийте банки, нехай вони постоять пару днів в теплому місці. Поверхня через деякий час покриється піною, значить успішно почалася ферментація.
- Далі залишиться пропустити брусковий квас через марлю або сито. Напій для здоров’я розлийте по баночках і поставте в холодильник. Зберігайте не більше 5 днів.
Також радимо приготувати вдома смачні курячі відбивні, для яких знадобиться кілька простих інгредієнтів.