Біляші з м’ясом як на базарі запам’ятовуються на все життя, цей смак апетитної випічки з насиченою начинкою ні з чим не переплутати.
Також спробуйте: Млинцевий пиріг із кабачковою ікрою
Ми відшукали унікальний рецепт біляшів, за яким готують на популярних ринках країни, від Харкова й Одеси до Львова.
Повірте, ви будете в захваті від готових виробів, тому радимо приготувати біляші з м’ясом вдома в більшій кількості, ніж зазвичай.
Навіть якщо ви вперше готуєте подібні закуски, повірте, результат вас точно вразить.
Перед вами перевірений рецепт біляшів як на базарі, тому настійно рекомендуємо помножити кількість інгредієнтів у кілька разів, оскільки вони розлітаються миттєво.
Що треба на смажені біляші
Зверніть увагу, що цей рецепт біляшів як на базарі хоч і дуже вдалий, проте сам виріб з м’ясом виходить досить калорійним.
Опара:
- Молоко — 1/2 склянки
- Цукор — 1 ст.л.
- Дріжджі пресовані — 30 г
- Борошно — 1 ст.л.
Тісто:
- Опара
- Вода — 1 склянка
- Сіль — 0,5 ч.л.
- Масло — 3 ст.л.
- Борошно — 3 склянки
Начинка:
- М’ясо — 500 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сіль, чорний мелений перець
Як приготувати біляші з м’ясом як на базарі
- Молоко потрібно підігріти до 40 градусів. Розведіть в ньому одну столову ложку цукру і пресовані дріжджі. Якщо хочете, можете замінити молоко на воду, а замість пресованих покласти сухі дріжджі (потрібно втричі менше).
- Додайте 1 столову ложку борошна і розмішайте до однорідності. Накрийте харчовою плівкою і дайте постояти 30 хвилин у теплому місці.
- Розмішайте приготовлену опару вінчиком, а після цього введіть в неї 1 склянку води, половину чайної ложки солі та 3 столові ложки масла.
- Тільки після цього порціями втручайте просіяне борошно (3 склянки по 200 мл). Замісіть тісто протягом 2-3 хвилин. Накрийте і відправте на 30 хвилин відпочивати.
- А поки тісто на біляші підходить, приготуємо начинку. Пропустіть м’ясо через м’ясорубку. Змішуємо з подрібненою ріпчастою цибулею, перчимо на смак і солимо.
- Тісто за час відпочинку підросте приблизно в три рази. Робочу поверхню і руки змастіть олією без запаху. Посипати стіл борошном не потрібно, щоб не забити тісто і залишити його легким. Розділіть його на 8 шматочків.
- Кожен шматочок тіста розкачайте в коржі, викладіть в центр по одній столовій ложці начинки. Защипніть краї, а потім злегка притисніть майбутній біляш зверху. Починайте смажити відразу.
- Розігрійте в сковороді олію (стільки, щоб повністю покрити тісто з начинкою). Обсмажуйте з кожного боку по 3 хвилини, а потім викладайте на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Быляші, як на базарі, дуже смачні, втриматися від такої спокуси зможуть не всі.
А оскільки повноцінне здорове харчування має бути різноманітним, варто трохи пізніше приготувати корисний салат з баклажанів з яйцями.