Приготувати біляші з м’ясом у духовці дуже просто. Найчастіше в них додають трохи дріжджів, щоб зробити готову випічку пишною і повітряною.
По суті, це — пиріжки з начинкою, але рецепт біляшів все-таки вимагає дотримання певних правил.
Сьогодні спробуємо втілити цей кулінарний шедевр на кухні, а потім вразити близьких і друзів своїм талантом.
Зверніть увагу, що вони не обов’язково повинні наповнюватися яловичиною, ви можете взяти свинину або курку.
Все залежить від ваших смакових уподобань.
Біляші з м’ясом у духовці
Для тіста:
- Тепле молоко — 250 мл
- Сухі дріжджі — 7 г (або 20 г свіжих)
- Цукор — 1 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Яйце — 1 шт.
- Олія — 3 ст. л.
- Борошно — 500–550 г (до м’якого тіста)
Для начинки:
- М’ясний фарш (яловичина/свинина або змішаний) — 400–500 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт. (дрібно нарізати)
- Картопля сира — 2 шт. (натерти)
- Сіль — 1 ч. л.
- Перець чорний мелений — ½ ч. л.
- Вода або бульйон — 3–4 ст. л.

Рецепт біляшів з м’ясом у духовці
- Для початку потрібно замісити тісто на біляші. Для цього розведіть в теплому молоці дріжджі з цукром. Вони повинні повністю розчинитися. Тільки після цього можна додавати яйце, солити, змішувати з маслом. Порціями додавайте борошно в цю суміш, щоб біляші з м’ясом в духовці вийшли пишними та смачними як на базарі або ще краще. Нехай маса постоїть приблизно 1,5 години.
- Наступний етап — начинка. Ріпчасту цибулю і картоплю очистіть, дрібно наріжте перший і натріть другий продукт на тертці. Посоліть, поперчіть, викладіть до фаршу. Рецепт дозволяє влити трохи води або використовувати бульйон, щоб приготувати біляші в духовці максимально соковитими.
- Розділіть тісто на кілька шматків, кожен з яких розкачайте в коло, а в центральну частину викладіть начинку. Краї акуратно підніміть і притисніть їх так, щоб зверху по центру залишався невеликий простір.
- Деко накрийте пергаментом, далі викладіть біляші, а потім накрийте їх чистим рушником — вони повинні постояти так хоча б хвилин 20-25.
- Збийте виделкою або міксером на низьких обертах одне яйце. Ним потрібно змастити верхівки. Біляші в духовці запікайте близько 35 хвилин при 190 градусах, поки вони не покриються апетитною, хрусткою скоринкою.