SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Тісто
      • Печиво
      • Кекси
      • Пироги
      • Пончики
    • Десерти
      • Торти
    • Соуси
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
SABRINA
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Астрологія
  • Рецепти
  • Сонник
  • Здоров’я
  • Поради
  • Кредити
  • Езотерика
Головна Рецепти

Біляші на сковороді

Як смачно приготувати біляші з м'ясом на дріжджах, дізнайтесь на нашому сайті. Простий рецепт біляшів на сковороді нашвидкоруч з фото.

Галас Ірина
21 Серпня 2025
Рецепти
0
Як приготувати біляші на сковороді

Як приготувати біляші на сковороді / Фото Getty Images

Поширити

Рецепт біляшів на сковороді залишається одним з моїх улюблених. Пам’ятаю, як у дитинстві бабуся смажила їх до мого приїзду в село.

Досі згадую той самий смак, а як приготувати біляші смачно і швидко мене навчила вже моя мама.

Готова випічка з м’ясом виходить дуже соковитою, тісто виходить пишним, з хрусткою скоринкою зверху і м’якою начинкою всередині.

Дуже простий рецепт млинців з кабачків

Рецепт млинців з кабачків

Рецепт кабачкової ікри

Рецепт кабачкової ікри

Це дуже апетитно, тому пропоную відразу зберегти рецепт біляшів на швидку руку в закладки.

Рекомендую також заздалегідь розтопити масло, оскільки якщо дістати його з холодильника безпосередньо перед змішуванням продуктів, доведеться витрачати час на його розморожування.

Для початку потрібно просто змішати його з сіллю і цукром до однорідної маси, а потім додати сметану, ще раз перемішати й влити воду.

Не забувайте на кожному етапі масу добре перемішувати, щоб біляші на сковороді вийшли особливо смачними.

Рецепт біляшів на сковороді
Рецепт біляшів на сковороді / Фото Getty images

У цю суміш потрібно порціями додати борошно, а тільки потім дріжджі з содою. Після цього всипте ще 2 склянки борошна, щоб замісити липке, але круте тісто на біляші.

Як тільки воно стане гладким і перестане прилипати до рук, можна не додавати борошно. Накрийте рушником і дайте постояти хвилин 15.

Зверніть увагу, що цей рецепт біляшів містить активні дріжджі, значить довго чекати тісто не доведеться, хоча можете брати й звичайні.

Як приготувати біляші на сковороді

Для тіста

  • Масло вершкове — 1/4 склянки
  • Сметана — 2 ст.л.
  • Яйце — 2 шт.
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Сухі дріжджі — 9 г
  • Тепла вода — 1 склянка (200 мл)
  • Харчова сода — на кінчику ножа
  • Борошно — 3-4 склянки

Для начинки

  • Фарш (свинячий або яловичий) — 500 г
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — 1/2 ч.л
  • Чорний перець свіжомелений — 1/4 ч.л
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт

Рецепт біляшів на сковороді

  1. Розтоплене вершкове масло з’єднайте з цукром, сіллю, сметаною і водою. Перед додаванням кожного інгредієнта обов’язково перемішуйте до однорідності.
  2. Введіть склянку борошна, тільки після цього всипте дріжджі та соду. Знову все перемішайте і додайте ще дві склянки борошна.
  3. Замісіть липке тісто на біляші, а потім порційно підмішуйте борошно, поки воно не стане гладким. Залиште в темному і прохолодному місці на 15 хвилин.
  4. Начинка може бути будь-якою, тут відштовхуйтеся вже від своїх уподобань. Наш рецепт біляшів на сковороді базується на суміші фаршу двох видів м’яса.
  5. Візьміть середню і глибоку миску, щоб змішати в ній фарш з сіллю, меленим чорним перцем і яйцем. Не забудьте додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
  6. Злегка притрусіть стіл борошном, вимісіть тісто, третину відокремте, а решту відправте назад в миску і накрийте.
  7. Скачайте в рулетик як ковбаску. Діаметр повинен бути приблизно 4 сантиметри, але не дуже тонким. Наріжте тісто на однакові шматочки, по 3 см кожен в ширину.
  8. Кожен розкачайте в круглі коржі, а в центр викладіть начинку (достатньо 1 ст.л). Краї легким рухом втисніть в м’ясо, щоб зробити кишеньки.
  9. Для смаження знадобиться велика сковорода, бажано з антипригарним покриттям. Розігрійте її й розтопіть в ній олію, після чого виставте середній або ще менший вогонь, щоб тісто не пригорало.
  10. Викладайте біляші кишенькою вниз і готуйте близько 3 хвилин (можете і довше, залежно від вашої сковороди та рівня вогню). Після цього перевертайте і смажте ще стільки ж.

Також зверніть увагу на оригінальні рецепти випічки, які вам точно сподобаються:

→ Кіш зі шпинатом та сиром

→ Корисні кекси з гарбуза

→ Шоколадний пиріг до чаю

Цікаві новини:

Рецепт рису для суші в домашніх умовах
Рецепти

Як зварити рис на суші

Рецепт шу з покроковими інструкціями — готуємо французський десерт вдома
Випічка

Рецепт шу

Please login to join discussion
Як видалити акаунт в Telegram
Корисні поради

Як видалити акаунт в Telegram за 3 кроки

Гороскоп на 2026 рік Овен — як Червоний Вогняний Кінь вплине на знак зодіаку Овен
Гороскоп на рік

Гороскоп на 2026 рік Овен

Гороскоп на 19 листопада 2024

Гороскоп на 19 листопада 2024: Близнюкам — натхнення, Рибам — кохання

Що не можна мити в посудомийці

Як не зіпсувати посуд: що не можна мити в посудомийці

  • Астрологія
    • Гороскоп на сьогодні
    • Гороскоп на тиждень
    • Гороскоп на місяць
    • Знаки Зодіаку
    • Сумісність знаків Зодіаку
  • Народні прикмети
  • Сонник
  • Значення імені
  • Рецепти
    • Основні страви
    • Супи
    • Салати
    • Піца
    • Випічка
      • Пироги
      • Кекси
      • Пончики
      • Печиво
    • Десерти
    • Соуси
  • Здоров’я
  • Корисні поради
  • Фінанси
    • Кредити
Немає результатів
Переглянути всі результати

Копіювання без активного посилання на sabrina.com.ua в першому або другому абзаці заборонено!