У цій статті ми детально пояснимо, як зберегти кріп на зиму, щоб зелень зберегла корисні властивості і залишилася смачною.
- Також рекомендуємо прочитати: Які вітаміни в яблуках
Обов’язково спробуйте ці лайфхаки та поділіться матеріалом у соціальних мережах, щоб більше людей знало, як заготовити кріп на зиму правильно.
Вживання цієї зелені має бути регулярним. Вона здатна зміцнити ваш імунітет, поліпшити апетит, а ще в ній містяться вітаміни C, P, каротин і навіть трохи заліза.
Варто відзначити ще заспокійливі властивості кропу, тому ввечері страви з ним забезпечать міцний і глибокий сон.
А антиоксиданти в ньому допоможуть захистити організм від розвитку атеросклерозу.
Попри те, що сьогодні будь-які приправи купити можна в будь-якому магазині біля будинку, ніколи не буде зайвим дізнатися, як зберегти кріп на зиму свіжим або сухим.
Користь кропу для жінок і зовсім незаперечна: він полегшує неприємні відчуття під час ПМС або грудного вигодовування.
До речі, з ним готують і лікувальні відвари — їх активно застосовують проти нервового виснаження, боротьби зі стресом.
Як зберегти кріп на зиму
Для початку потрібно його добре промити, після чого викласти на паперові рушники та дати просохнути.
Тільки після цього приступаємо безпосередньо до сушіння.
Далі знадобиться спеціальна сушарка для зелені. Викладіть на кожен рівень тонкий шар кропу (або петрушки).
Але ви можете заготовити кріп на зиму і за допомогою звичайної духовки або просто викласти його на сонці.
Різати її не потрібно, однак заготовку слід тримати при мінімальній температурі, близько 35 градусів.
Для духової шафи бажано поменше або прочинити дверцята, щоб зберегти доступ повітря.
Якщо сушити кріп на зиму саме так, то він не втратить колір.
Потім візьміть будь-який контейнер або щось широке, перекладіть його туди, злегка розрівняйте.
Подрібніть в блендері або порубайте ножем, щоб утворилася однорідна маса.
Після пересипте в чисту скляну баночку, закрийте кришкою. Зберігати сушений кріп слід в темній шафі.
Як зберігати кріп в холодильнику
Це, мабуть, найпоширеніший спосіб засушити кріп на зиму. З ним ви зможете зберегти зелень смачною без втрати корисних вітамінів у ній.
Також промийте суцвіття під проточною водою, наріжте якомога дрібніше або на свій розсуд, це не принципово.
Перекладіть в пакет із застібкою, а потім закрийте його, але не до кінця.
В один з країв блискавки вставте трубочку або соломинку, щоб видути повітря і зробити вакууматор в домашніх умовах.
Так сушена зелень не займе багато місця і збережеться ще довше. В кінці залишиться лише відправити її в морозилку.
Раніше ми розповідали, які вітаміни в полуниці допоможуть покращити роботу кишківника.