Як видалити кісточку з авокадо, якщо хочеться зробити смачну страву, а ці плоди не зрозуміло навіть, як правильно розрізати. Виявляється, все можна зробити без зайвого клопоту.
Прості поради щодо безпечного видалення кісточки, щоб насолоджуватися авокадо без нещасних випадків.
Ми обожнюємо авокадо у салатах, гуакамоле, смузі, і, звісно ж, на тості за його багату кремову текстуру та корисні поживні речовини.
Щоб уникнути випадкових травм та насолоджуватися авокадо, пропонуємо кілька порад та покрокову інструкцію, як легко видаляти кісточки.
- Не використовуйте надмірну силу при розрізанні авокадо та видаленні кісточки. Занадто сильний тиск може призвести до травм та пошкодження плоду.
- Для додаткового захисту та стабільності тримайте авокадо кухонним рушником, поки видаляєте кісточку ножем.
- Чим стигліший авокадо, тим легше видалити кісточку.
Що вам знадобиться:
- Обробна дошка
- Гострий кухонний ніж
- Ложка (опціонально)
- 1 стиглий авокадо
Підготуйте робоче місце. Поставте чисту суху обробну дошку на стійку поверхню. Покладіть стиглий авокадо на дошку.
Розріжте авокадо навпіл
Розріжте авокадо вздовж, доки не відчуєте, що ніж торкнувся кісточки.
Прокрутіть авокадо, продовжуючи різати вздовж кісточки, доки половинки не відокремляться.
Скрутіть для розділення половинок
Руками обережно скрутіть половинки авокадо, щоб відокремити їх. Одна половина залишиться з кісточкою.
Видаліть кісточку
Тримайте авокадо рушником в одній руці, а ножем — в іншій. Торкніться ножем кісточки, легенько натисніть, щоб ніж трохи занурився в кісточку, але не ковзав.
Скрутіть ніж, щоб від’єднати кісточку від м’якоті.
Якщо вам некомфортно використовувати ніж, ви можете витягнути кісточку ложкою після того, як розріжете авокадо. Ложка може створити трохи більше безладу, але це чудова альтернатива.
До речі, не спішіть викидати шкурку від авокадо, адже вона містить залишки масел, вітамінів та антиоксидантів, які можуть бути корисними для шкіри.
Натріть внутрішньою частиною обличчя, залиште на 10-15 хвилин, потім змийте теплою водою. Це дозволить шкірі ввібрати залишкові масла та корисні речовини.
Для сухої шкіри потрібно змішати внутрішню частину шкурки авокадо з йогуртом або медом і нанесіть на обличчя. Йогурт допомагає зволожувати та очищати пори, а мед має антибактеріальні властивості.
Якщо у вас є алергія на авокадо, слід уникати будь-яких продуктів на основі авокадо, включаючи маски для обличчя. речі, не спішіть викидати шкурку від авокадо, адже вона містить залишки масел, вітамінів та антиоксидантів, які можуть бути корисними для шкіри.
Перед застосуванням маски на все обличчя, спробуйте спочатку на невеликій ділянці шкіри, щоб переконатися, що у вас немає алергічної реакції або подразнення.
Раніше SABRINA розповідала про мексиканський суп із куркою, смак якого наповнить вас приємними враженнями.