Найчастіше люди помилково припускають, що поєднання одного корисного продукту з іншим таким самим корисним обов’язково матиме позитивний ефект у питанні впливу на організм. Насправді це далеко не так.
⚡ Зміст
Наприклад, та ж диня, що має сечогінні властивості, і молоко, здатне діяти як проносне, у поєднанні один з одним не принесуть вашому кишечнику нічого, крім дискомфорту.
Згодом рішення спробувати мікс з дині та молока також може загрожувати накопиченням токсинів в організмі, а це, своєю чергою, тягне за собою нудоту та дезорієнтованість у просторі.
Про заборону запивати рибу молоком чув кожен від дорослих із самого дитинства. Вся річ у тому, що молоко має охолодний ефект, у той час, як риба, навпаки, розігріває.
Такий дисбаланс може призвести до серйозних хімічних змін в організмі, які ви швидко відчуєте через раптові проблеми із травленням та відчуття тяжкості в шлунку.
Напевно, це не той продукт, який ви очікували побачити в подібному списку. Бананове морозиво, як і інші молочні десерти з додаванням банана, завжди було особливо улюблене не лише дітьми, а й дорослими.
Однак не кожен помічав після вживання такого поєднання продуктів несподівану втому, яка, як правило, спровокована довгим перетравленням двох надто поживних інгредієнтів десерту. У рамках збалансованої дієти молоко і банани все ж таки краще вживати окремо.
Про згортання молока не знає лише маленька дитина. Очевидно, що його поєднання з цитрусовими, навіть якщо вони багаті на незамінний вітамін C, призведе до підвищеного газоутворення та печії.
За запевненнями медиків, саме такий мікс із продуктів надалі може стати причиною висипу та алергії на цитрусові через їхню низьку засвоюваність разом із молоком.
Зазвичай, редька не має побічних ефектів при помірній кількості з’їденого.
Однак у разі суттєвого перевищення стандартної норми для організму цей продукт може спричинити нестерпне печіння в шлунково-кишковому тракті, а молоко, на яке також потрібно достатньо часу для повного перетравлення, лише посилить тяжке становище.
Пити молоко допустимо мінімум через дві години після вживання редьки, щоб уникнути шкоди організму.